I vi mislite da s električnim vozilom ne možete stići na omiljenu destinaciju jer vam je premali doseg baterije? Da su električna vozila spora? To su samo neke od zabluda koje brinu pobornike klasičnih automobila. Prelazak na električno vozilo svakako je potpuno drugačije iskustvo. Iskusili smo ga sami i uvjerili se da električna vozila više nisu vozila budućnosti, već da pripadaju sadašnjosti.

Galerija


Na cestama europskih zemalja sve je više električnih vozila. Uzimajući u obzir napredak tehnologije, ulaganja automobilskih i tehnoloških kompanija te stanje na tržištu, samo je pitanje vremena kada će prodaja električnih  vozila premašiti prodaju klasičnih „benzinaca i dizelaša“. Za tim trendom ne zaostaje niti Hrvatska.

Vezani članci PR JEDINSTVENI TRENING ASJE PETERSEN I AKTIVNE HRVATSKE RAZBUDIT ĆE CRIKVENICU Električna vozila su nevjerojatno tiha (Foto: NOVA TV Content Team) Vozila koja su nevjerojatno tiha, jedino što čujete je zvuk kotača

HEP je diljem zemlje instalirao 46 stanica za punjenje električnih vozila pod nazivom ELEN, a tijekom sljedećih godina planira postavljanje novih brzih i superbrzih AC/DC punionica duž hrvatskih autocesta na temeljnom i proširenom TEN-T (transeuropska prometna mreža) koridoru. Na takvim brzim (i superbrzim) punionicama baterija će se moći napuniti u roku od samo 15 do 30 minuta.

Pravo je vrijeme da se vozači educiraju o električnim vozilima. Što je od onoga što ste čuli istina, a što zabluda, pogledajte u videu.

Sadržaj je napravljen u suradnji s "Hrvatskom elektroprivredom d.d." i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.