Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AIRCASH DONOSI

5 financijskih zavrzlama koje smo svi doživjeli, a više ih ne želimo ponavljati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S novcem nije lako, ali nije ni nemoguće. Saznali smo zanimljivosti iz života naših sugovornika koji su odlučili podijeliti svoje financijske zavrzlame koje više neće ponavljati.

1. "Uživjela sam se u online šoping i onda shvatila da stranica s koje naručujemo nije baš pouzdana"

Pretražujući bespuća interneta neprestano vam upada u oči oglas za gadget koji žarko želite za sebe. Danima i tjednima odgađate kupnju, ali najnovijem popustu ne možete odoljeti. Uz 20 posto popusta jedna web-stranica za kupnju nudi i besplatnu dostavu. Osjećate kako je ovo prilika da se počastite i tim željenim gadgetom, ali ponuda je toliko dobra da se vaša košarica već dobrano napunila.

Sretni ste i zadovoljni što će uskoro vaši interesi biti potpuno zadovoljeni kupnjom sitnica koje već dugo želite i tada dolazi do problema – uočavate kako stranica s koje želite naručiti nije baš sigurna. Informirate se na forumima, gdje korisnici također izražavaju nezadovoljstvo pri kupnji, plaćanju i dostavi. To je trenutak u kojem se mnogi kupci nećkaju – odraditi kupnju ili ipak ne.

Upravo to se dogodilo Rebeki (27) iz Zagreba, koja nam je otkrila kako je u ovakvim situacijama ipak moguće doći na svoje i priskrbiti si željene proizvode bez straha od nepoželjnog ishoda. Rebeka je otkrila karticu koju svi mogu kupiti na kioscima Tiska, iNovina ili benzinskim postajama INA-e. Kartica ju je koštala 30 kuna, na nju je uplatila nešto gotovine koju je bila spremna odvojiti baš za ovakve odlične online ponude i sada s tom karticom plaća narudžbe bez straha od zloupotrebe ili krađe podataka. Ipak, na dodatnom je oprezu hoće li narudžba stići cjelovita i ispravna. Kaže kako nije imala neugodnih iskustava, a također ističe kako je mnogo sigurnija na ovakav način odrađivati svoje neočekivane online kupnje koje su joj najdraže, a sada i potpuno sigurne.

2. "Svi frendovi su ostali bez novca na putovanju"

Život piše nevjerojatne priče, a priče s putovanja su zauvijek pamtljive. Tako nam je Maja (26) ispričala anegdotu s apsolventskog putovanja Španjolskom i Portugalom. Po završetku studija Maja i još pet prijateljica su se uputile na desetodnevno putovanje u Barcelonu i Lisabon. S "praznim" studentskim džepovima prijateljice su kupile jeftine avionske karte – povratnu Barcelona – Zagreb i Barcelona – Lisabon. Međutim, kada su se vraćale iz Lisabona natrag u Barcelonu, dospjele su na krivi aerodrom u Barceloni. Kada su shvatile da su na krivom mjestu, već je bilo prekasno da stignu na pravi aerodrom i uhvate let za Hrvatsku. Budući da je to bio njihov zadnji dan apsolventskog putovanja, doslovno nisu imale eura u džepu, pa čak niti neku drugu valutu koju bi mogle promijeniti i time si osigurati bezbrižno čekanje novog leta.

Iz pretinaca i dna torbe zbrojile su kovanice s kojima su platile prijevoz do centra i tada je krenulo mozganje kako se vratiti kući nakon propuštenog leta te gdje boraviti za to vrijeme. Nakon polovice dana provedenog kao beskućnice, sjetile su se Aircash kartice na kojoj nije bilo novca, ali znale su da im se netko može smilovati i spasiti ih iz nezgodne situacije. Sestra jedne od prijateljica je pokazala suosjećanje i uplatila im novac na Aircash novčanik, s kojim je novac dostupan u nekoliko trenutaka. Novac je moguće uplatiti gdje god se nalazili i u bilo koje doba dana i noći, pa je ta opcija za njih bila idealno rješenje situacije u kojoj su se našle.

S Aircash karticom moguće je novac podići na bilo kojem bankomatu u cijelom svijetu, pa su zatim prijateljice uzele u ruke gotovinu, uputile se na Barcelonettu, glavnu plažu u Barceloni, i iznajmile krevete u najjeftinijem hostelu koji nije čak imao niti vrata, ali barem je imao krov nad glavom. Kupile su karte za povratak, kupile pivo i sjele na plažu. Svemu su se slatko nasmijale – dobile su još jedan dan u Barceloni i iskustvo koje neće nikada zaboraviti.

3. "Svaki trenutak uz sebe sam imao veliku količinu gotovine na putovanju, bilo me strah"

Prije nekoliko godina uputio sam se na road trip po Italiji. Takva vrsta putovanja mi je bila velika želja i jedva sam čekao upustiti se u talijansku avanturu, priča nam Marko (30). Na putovanje automobilom i šatorom krenuo je prije nešto više od dvije godine i o svakom je koraku dobro razmislio. Koliko će morati potrošiti na gorivo, koliko na cestarine, hoće li baš svaku večer prespavati u automobilu ili će neke večeri prostrti šator pod vedrim nebom, gdje će se tuširati, a gdje isprobati talijanske delicije.

I na petodnevnom putovanju sve je više-manje bilo idealno. Marko je vidio mjesta koja je želio, upoznao ljude s kojima je i danas u kontaktu, ali zbog jedne sitnice njegovo putovanje nije bilo potpuno opušteno. Prije puta nije se dovoljno informirao o tome kako će s novcem, nego je odabrao najstaromodniju opciju – podigao je gotovinu i put pod noge.

To mu je pružilo nemirne noći u automobilu, ali i nesigurnost na ulicama. Iako je uživao na putovanju, stalno ga je pratio strah od moguće pljačke i posljedica takvog nesretnog čina. Doslovno se ne bi mogao vratiti kući, ne bi imao što jesti. Jedino bi mu preostao automobil kao sigurno utočište, ali bez mogućnosti da ispuni svoju glavnu svrhu – put do doma.

Nakon što se vratio doma, svoju novčanu avanturu ispričao je već i previše puta i mnogi su mu dijelili savjete što i kako je trebao. Rješenje za koje je nedavno čuo je za njega najbolje rješenje. Riječ je o kartici na koju svaki korisnik može uplatiti određeni iznos novca i tako putovati samo s jednom malom karticom koju dobro čuva na mjestu koje nije na pameti lopovima koji u stranim zemljama vole "operirati" po turistima. Vlasnik kartice može kontrolirati s koliko novca se dnevno raspolaže i imati uvid u sve transakcije. Sam postavlja limite i ograničenja za isplatu na bankomatu. A u hitnim slučajevima uvijek može povećati raspoloživ iznos. Da se nesretna krađa ipak dogodi, ni to nije problem za onog koji na putovanju ima Aircash karticu jer ju je moguće putem aplikacije istog trena zaključati i nitko ne može koristiti novac s kartice. Tako su financije na sigurnom i odmor koji će Marko sigurno ponoviti će biti puno opušteniji.

4. "Odustao sam od nove kartice zbog prevelike birokracije"

Nova bankovna kartica znači i nešto papirologije, stajanja u redu i još nekoliko koraka koje je potrebno odraditi prije aktivacije. Istražujući o financijskim zavrzlamama u kojima su se našli naši govornici, pronašli smo i Stjepka (36), koji radi od jutra do mraka, ali se ponekad voli odmoriti s mobitelom u rukama pretražujući internetske trgovine.

Priča nam kako je već mnogo puta naišao na odlične online ponude koje na kraju nije iskoristio jer su mu stranice bile nepouzdane. Odlučio je nakon nekoliko takvih situacija otići u banku i postati vlasnikom nove bankovne kartice koju bi koristio samo u takvim trenucima. Međutim, prvo je morao stajati u redu, zatim je morao ispuniti papire za aktivaciju, u kojima je morao ručno ispisivati podatke o sebi, zatim je još malo čekao da se odrade administrativni poslovi, a kada je došao doma, kartica nije radila.

Znajući da bi do valjane kartice mogao doći samo ako ponovno posjeti banku, Stjepko je jednostavno odustao. Nedavno je otkrio Aircash karticu, koja bi ispunila sve njegove želje te ju je moguće nabaviti bez ikakve papirologije i bez stajanja u redovima, a informacija da je održavanje računa besplatno potpuno ga je oduševila.

5. "Omiljeni gadget mi je na popustu, ali popust vrijedi samo za određenu karticu"

Kako bi izbjegla traganje za prijateljima koji bi mogli uskočiti s odgovarajućom karticom kada je popust moguće ostvariti samo uz jednu karticu, Matea (29) je odlučila koju je to karticu najbolje imati za najbolje popuste. Nekoliko puta joj se dogodilo da se popust odobrava samo za korisnike Mastercard kartice i toliko puta ju je već poželjela imati, ali svaki put je odustala zbog složenih procedura banaka i zbog čekanja da kartica stigne u ruke. Odlučila se za online kupnju koristiti Aircash MASTERCARD karticom, koja ima iste prednosti kao i sve ostale Mastercard kartice, ali je do nje mnogo lakše doći.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Aircash po najvišim profesionalnim standardima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene