Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvorite zaštićeni račun

270 tisuća građana s blokiranim računima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz mjeseca u mjesec raste broj građana u blokadi. U ovom trenutku 269 644 građana ima blokirane račune. Njihov dug premašuje 20 milijardi kuna.

Da bi preživjeli, pomažu im zaštićeni računi. No, dugovi se zbog kamata gomilaju. Osječanin Zvonimir Petelin žrtva je stambenog kredita u švicarcima. Račun mu je u već tri godine u blokadi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zaduženi građani u panici Prošli ga trnci kad je pogledao aplikaciju banke: ''Nisam siguran da je to pravilno'' Slika nije dostupna nepovoljna odluka Sud Europske unije donio presudu o kreditima u švicarcima: Neće se svidjeti korisnicima

"Kad sam dobio otkaz moja primanja su pala sa 5-6 tisuća kuna na ništa", rekao je Zvonimir. U međuvremenu našao je novi posao. No, čitava plaća nije bila dovoljna za ratu kredita. Da mu banka ne bi uzela sve, Zvonimir je morao otvoriti zaštićeni račun.

"Ovršenici trebaju znati da moraju obavijestiti Finu o tome žele li da im se otvori zaštićeni račun. Na taj račun idu ona primanja koja su prema Ovršnom zakonu izuzeta od ovrhe", rekla je pravnica Udruge Potrošač Dunja Mak.

>>U blokadi skoro 270.000 građana!

A to su : 2/3 plaće, socijalna pomoć, alimentacija, naknada za nezaposlene, invalidnina. Zaštićeni račun Zvonimiru pomaže samo da preživi. Dugovi se zbog kamata gomilaju.

"Izlaz je da Udruga Franak dobije spor", nada se Zvonimir. Do deblokade računa, Zvonimir je rob zidova koje, bez dopuštenja banke, ne može prodati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene