Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBLJETNICA OLUJE

Knin je danas centar Hrvatske, a što će biti sutra? Vlada im je obećala vojarnu, no od toga još uvijek ništa: ''Moramo pronaći rješenje''

Knin je danas centralno mjesto obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja. Gradonačelnik Ćaćić komentirao je da Knin živi i ostatak godine, a ne samo na današnji dan. Rastu i razvijaju se te imaju još mnogo planova za budućnost.

Danas se u Kninu održava proslava 26. obljetnice VRO-a. S gradonačelnikom Knina, Marijo Ćaćić, razgovarao je reporter Andrija Jarak.

Iako su danas sve oči javnosti bile uprte u Knin, već sutra oni nastavljaju dalje sa svojim životom. ''Sutra nastavljamo raditi, kao što smo radili i dosad'', komentirao je gradonačelnik.

Hrvatska Vlada prije četiri je godine obećala Kninu vratiti vojarnu, no to još uvijek nisu ispunili. ''Nažalost nismo imali prilike popričati o tim operativnim stvarima, ali vjerujem da ćemo uspjeti u sljedećem razdoblju dogovoriti sastanke i porazgovarati o rješavanju, za nas, ključnih pitanja. Radi se o jednoj vojarni koja je još prije četiri godine obećana da se prepusti gradu. Nama je to bitno kao jedan sadržaj gdje ćemo razvijati turizam i gdje će biti službeni ulaz u nacionalni park. To još nismo dobili, moramo pronaći rješenje'', objasnio je.

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić NOVI ZAHTJEV Sud BiH zakazao novo ročište na kojemu će odlučivati o izručenju Zdravka Mamića Hrvatskoj

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 26. OBLJETNICA VIDEO Zakopali ratne sjekire? Ugodno ćaskanje Milanovića i Plenkovića na obilježavanju Oluje

Petog dana kolovoza svake godine Knin je centar Hrvatske, navodi. ''Ali Knin živi i ostatak godine. Nije to jedini dan kada je u Kninu gužva. Mi ovdje radimo na razvoju Knina, puno projekata, imamo puno toga za pokazati. Mislim da je Knin prestao biti grad slučaj, da pričamo o pozitivnim stvarima i radimo ih ovdje u gradu'', izjavio je Ćaćić.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene