Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Da sve više turista iz Srbije dolazi u Hrvatsku na ljetovanje potvrđuje intenzivan promet autobusa posljednjih tjedana iz Beograda za Hrvatsku.


Iz srpske prijestolnice u pravcu hrvatskog Jadrana svakodnevno kreće i do 20 autobusa!

Vezani članci Vlak naletio na vozilo u blizini Vodnjana 06 Objavljeni detalji naleta vlaka na auto u Vodnjanu: Vozač se nije zaustavio na znak Stop i nije bio vezan Vlak naletio na vozilo u blizini Vodnjana 01 Tragedija u Istri: Vlak naletio na automobil, poginula jedna osoba

- Posljednja tri do četiri vikenda, u vrijeme kada kreću autobusi za Makarsku i Split, gužve su posebno velike, potvrdio je voditelj prometa na beogradskoj autobuskoj stanici Dragan Kamber.

On je dodao da se promet svakodnevno pojačava, a proteklih mjesec dana vikendom su uz redovne, uvedene i izvanredne linije prema Splitu, Makarskoj, Puli, Rijeci i Poreču. Vikendom na tim relacijama voze još dva do tri autobusa, a nedavno je uvedena i linija za Dubrovnik.

- Iako beogradske turističke agencije stidljivo nude aranžmane za hrvatski Jadran, većina putnika iz Srbije prema Hrvatskoj putuje u vlastitom aranžmanu, odnosno odlaze u posjetu roditeljima ili prijateljima, javljaju beogradski mediji.

Željeznice Srbije su sredinom lipnja uvele specijalnu željezničku liniju Beograd - Split. Vlak dolazi u Split u petak i vraća se u nedjelju. Sva mjesta u vlaku su rasprodana za sljedeća 3 vikenda.