Dobrovoljno vatrogasno društvo Tisno primilo je u četvrtak od 18 slovenskih vatrogasnih društava vrijednu donaciju opreme, tešku čak dvije i pol tone, a u akciju se uključio i slovenski Crveni križ od kojeg su dobili medicinsku opremu.


Tišnjanski dobrovoljci opremu neće svu opremu zadržati za sebe, nego će ju podijeliti s kolegama diljem Šibensko-kninske županije, jer, kako je istaknuo njihov zapovjednik Tome Belakušić, "kad imaju oni, imamo i mi".

Vezani članci Slovenija, koronavirus Nastavlja se kriza s epidemijom: U susjednoj zemlji na dva tjedna obustavljene sve zdravstvene usluge koje nisu hitne Janez Janša Janša u dramatičnom obraćanju najavio nove mjere: Zatvaraju se vrtići i hoteli, radit će samo trgovine koje prodaju nužne namirnice

Prije tri dana Igor Marijan, predsjednik DVD-a Radovljica iz Slovenije, koji s obitelji boravi na odmoru u Tisnom, vidjevši razmjere požara koji su harali Dalmacijom, ponudio je zapovjedniku DVD-a Tisno Tomi Belakušiću pomoć, a u četvrtak ju i predao.

"Naš kolega iz Slovenije bio je ovdje onu noć kad je gorjelo oko Splita, Zadra i Šibenika. Nazvao me i ponudio svoju pomoć, a sutra ujutro popili smo kavu. Rekao mi je da je spreman organizirati nam donaciju opreme, a mi mu samo trebamo reći što nam je sve potrebno", ispričao je za ŠibenikIN zapovjednik tišnjanskih dobrovoljaca Tome Belakušić.

Vatrogasci iz Tisnog primili su tako danas u dva kamiona i jednoj prikolici čak dvije i pol tone tešku vrijednu opremu među kojom naprtnjače, kacige, kombinezone, čizme, više od stotinu cijevi, motorne pile i različita odijela za prilaz vatri.

"Tu vrijednu donaciju primili smo od 18 slovenskih vatrogasnih društava, a zapovjednik Radovljica koordinirao je akciju. Uključio se i slovenski Crveni križ od kojeg smo danas dobili medicinsku opremu", rekao je Belakušić.

Tišnjanski dobrovoljci vrijednu će donaciju podijeliti s kolegama iz ostalih DVD-ova u županiji, kazao je njihov zapovjednik, jer 'kad imaju oni, imamo i mi'.

"Mi vatrogasci smo braća, a kako mi je rekao kolega iz Slovenije, 'briga nas za politiku i Piranski zaljev, za vatrogasce nema granica'", rekao je večeras zapovjednik DVD-a Tisno Tome Belakušić. (Hina)