Svađa bračnog para, ilustracija
Svađa bračnog para, ilustracija Foto: Screenshot

Zbog incidenta u Ludbregu prošle godine kad je 40-godišnjak prijavio svoju pokćerku (16) za nasilničko ponašanje u obitelji jer ga je psovala preko telefona, oboje su završili na sudu.


Muškarac (40) u kolovozu prošle godine otišao je u grad i brigu o mlađim kćerima prepustio 16-godišnjakinji. Kako je kasnio, a majka je bila na poslu, tinejdžerica je morala preuzeti odgovornost za djecu dok se netko od roditelja ne vrati. S obzirom na to da se 40-godišnjak izvan kuće zadržao duže nego što je najavio, pokćerka ga je nazvala i pitala gdje je, a pritom je koristila grubi rječnik.

Vezani članci Obiteljsko nasilje, ilustracija Očajna majka od premijera traži pomoć: "Nakon bijega od zlostavljača postajete žrtva sustava - vrijeđaju vas i ne vjeruju" Nasilje u obitelji, ilustracija Jeste li vi ili netko koga znate žrtva obiteljskog nasilja? Donosimo sve znakove nasilja, mitove o njemu, ali i gdje i kako potražiti pomoć

"Telefonom je nazvala očuha te ga počela vrijeđati govoreći mu: Mario, je** ti pas mater, da ti je** pas mater, tebi treba sat i pol da kupiš kruha! To ga je uznemirilo", stoji u presudi tinejdžerici koja je prvookrivljena za nasilničko ponašanje u obitelji.

Maloljetnici je izrečen sudski ukor uz upozorenje da je "njezino ponašanje društveno neprihvatljivo i štetno te da joj se za slučaj ponovnog počinjenja prekršaja može izreći teža sankcija", prenosi portal Danica.hr.

Očuh je potom otišao na radno mjesto majke i tamo je vrijeđao, vikao i psovao govoreći joj: "Je** ti bok mater, pripazi si na dijete!" te je kod nje izazvao osjećaj uznemirenosti. Za to je kažnjen sa 600 kuna kazne.

Inače, učenica je je u siječnju 2020. već bila osuđena za nasilničko ponašanje u obitelji.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju