Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U kritičnom stanju

13-godišnjakinja dovezena u bolnicu s 1,52 promila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trinaestogodišnja djevojčica u nedjelju navečer oko 23 sata dopremljena je u zadarsku bolnicu u kritičnom stanju s čak 1,52 promila alkohola u krvi.

Djevojčica stara 13 godina bila je na proslavi rođendana kod prijateljice i pila je votku, piše Zadarski list. U kritičnom stanju dovezena je na Odjel zadarske pedijatrije, a liječnici su odmah krenuli u bitku za njezin život koju su zbog pravovremene reakcije, dobili. Djevojčica je prvo dovedena na Interni odjel gdje joj je ispumpan želudac, a nakon toga je prebačena na Odjel pedijatrije. Nakon što joj je stanje stabilizirano, djevojčica je jučer trebala biti puštena na kućnu njegu.

Pročitajte i ovo Policija - Ilustracija sretan kraj potrage Pronađena 14-godišnja djevojčica koja je nestala iz Zadra Slika nije dostupna Ni prva ni zadnja Zadar: Osmašica s 2,76 promila završila u bolnici

Djevojčica se oporavlja

Šef pedijatrije dr. Darko Radman potvrdio je za Zadarski list da je djevojčica dovezena u alkoholiziranom stanju te dodao kako se sada oporavlja. Liječnik Radman rekao je kako je bolnica o svemu obavijestila roditelje, policiju i Centar za socijalnu skrb. Zadarski list neslužbeno doznaje kako je 13-godišnjakinja bila na proslavi rođendana prijateljice gdje je pila votku. Tomislav Orović, ravnatelj Centra za socijalnu skrb, rekao je kako to nije usamljen, a ni neobičan slučaj.

Orović je rekao kako je konzumacija alkohola za tinejdžersko doba oblik pokazivanja i dokazivanja odrastanja. Dodao je kako se u spomenutom slučaju radi o situaciji koja je izmakla kontroli i naveo kako je problem u tome što dječji organizam nije navikao na alkohol i burno reagira. Orović je rekao kako je u ovakvim slučajevima procedura takva da se s djetetom i s roditeljima razgovara, dobije uvid u obiteljske prilike i shodno tome reagira.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene