Screenshot: revijakhak.hr - 1
Screenshot: revijakhak.hr - 1

Test ima 10 pitanja, a ispitanici imaju pet minuta da na njih odgovore. Test je položen ako se skupi 90 posto bodova.


Kolika je najveća dopuštena brzina kretanja vozila na cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila? Koja svjetla na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena?, neka su od pitanja na online testu koje je na svojim stranicama objavio HAK.

Vezani članci Balerine (Foto: Facebook) Samo 10 % ljudi može uočiti nepravilnost na slici, jeste li spremni za izazov? Nevidljiva prosidba (Foto: Facebook/Colton Vaters) - 19 Kad će vas napokon zaprositi? Odgovorite na nekoliko jednostavnih pitanja i saznajte!

Test o poznavanju prometnih propisa sastoji se od deset pitanja, a ispitanici imaju pet minuta da odgovore na sva pitanja. Ukupan broj bodova je 40.

„Test je položen ako je ostvareno najmanje 90 posto bodova (36) od ukupnog broja bodova, pod uvjetom da je točno odgovoreno na pitanja koja se odnose na pravila propuštanja vozila na raskrižju, kažu u HAK-u i dodaju i da i oni koji nisu zadovoljni rezultatima, imaju priliku popraviti prometni gradivo. Test je anoniman, a rezultati se nigdje ne bilježe.

Test možete riješiti ovdje