Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Nadam se da jučer nije bilo skrivanja podataka o nezaposlenosti', rekao je predsjednik Ivo Josipović nakon sastanka s predstavnicima HUP-a.


'Ti podaci moraju biti dostupni građanima i javnosti', rekao je predsjednik Ivo Josipović.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o delimitiranju porodiljnih naknada: ''Sve što ulažemo u ceste i poljoprivredu ima manje smisla ako nas ima manje'' Hrvatski paviljon na EXPO-u - 1 EKSKLUZIVNO Pogledajte kako će se Hrvatska predstaviti na najposjećenijoj svjetskoj izložbi: ''To je prilika''

'Moja poruka Vladi je da moramo krenuti u reforme još ove godine, a one se ne smiju odgađati zbog izbora i sebičnih interesa,' dodao je Josipović. Smatra da su reforme nužne u području reorganizacije države na svim razinama, javnoj upravi, poreznom sustavu, teritorijalnom ustroju, mirovinskom sustavu i radnom zakonodavstvu.

>> Mrski broj nezaposlenih ministar neće izgovoriti

>> VIDEO: Kako premijerka pokušava izbjeći novinare

Lijek je poticanje gospodarstva i olakšavanje gospodarskih aktivnosti, ističe Josipović. Kao jedan od glavnih problema pritom je istaknuo međusobno nepovjerenje socijalnih partnera te kazao da je došlo vrijeme za otvorenost i dobru volju. Poboljšanje kulture dijaloga preporučio je i političkim strankama.

Premijerka Jadranka Kosor danas je pokušala izbjeći novinare, no nije uspjela izbjeći i pitanje novinarke Dnevnika Nove TV zašto skriva broj nezaposlenih. Kosor je samo promrmljala da je ministar Đuro Popijač imao pressicu na tu temu te je produžila korak i ignorirala ostala pitanja.

Ministar Popijač pak na spomenutoj pressici niti jednom nije spomenuo novi broj nezaposlenih Hrvata, a u jučerašnjem izvješću Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ni na jednom mjestu nije pisala konkretan broj nezaposlenih.

Ipak analizom tih podataka došli smo do brojke od 334 tisuće nezaposlenih, što je skok od čak 15.000 novonezaposlenih, u odnosu na posljednje izvješće.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju