Obavijesti Video Pretražite Navigacija
traži sastanak s bandićem

Maras: "Sustav za hitne situacije se raspao, nije mi jasno zašto Kalinića plaćamo 15 godina"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras upozorio je u srijedu na problem građevinskog otpada koji i dalje stoji na zagrebačkim ulicama nakon gotovo 20 dana od potresa, ustvrdivši da se raspao cijeli sustav za hitne situacije.

"Kada sve skupa rezimiramo 20 dana nakon potresa, vidimo da stvari ne funkcioniraju, da se Grad nije pripremio, ne funkcioniraju ni Civilna zaštita ni Stožer koji je preuzeo gradonačelnik", kazao je Gordan Maras na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Slab potres pogodio Zagreb Magnitude 1,2 Slab potres uznemirio dio Zagrepčana: "Osjetilo se kao kratka grmljavina" Gordan Maras, Darko Milinović i Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Milinović i Maras o izborima Što se događa iza kulisa kampanje: "On nije žrtvovan da isprovocira Milanovića već mu je Plenković to naredio! A SDP je napravio veliku pogrešku..."

Ustvrdio je da se nakon razornog potresa raspao cijeli sustav za hitne situacije. "Raspao se cijeli sustav za hitne situacije i nije mi jasno za što plaćamo Pavla Kalinića 15 godina", kazao je Maras.

Nedopustivim smatra da na ulicama danima stoje dimnjaci koje su građani u svom aranžmanu iznijeli ispred svojih kuća, a da nitko to ne odvozi i da se tu ništa ne radi.

Iz Bakačeve ulice, koja je i dalje zakrčena građevinskim materijalom, pozvao je gradonačelnika Milana Bandića na hitan sastanak kako bi svi zajedno ubrzali pomoć građanima.

Predložio je da Zagrebačke ceste produlje radno vrijeme koje je zasad do 15 sati.

"Ako želite odvesti materijal, poslije 15 sati to ne možete. Ako gradska Čistoća nema dovoljno kapaciteta da odveze sav građevinski materijal predlažem gradonačelniku da angažira sve one podizvođače koji su bili preplaćeni, primjerice one na zagrebačkoj Žičari, koji imaju desetke, stotine kamiona, kako bi se to u dva, tri dana riješilo", rekao je Maras.

Upozorio je na činjenicu da mnogo građana još uvijek nema priključak za plin, ustvrdivši da tu vlada ogromna konfuzija koja je dovela do toga da ljudi ne znaju koje su procedure niti Plinara ima procedure kako građane što prije priključiti na plin.

"Mislim da je vrijeme da se Plinara pokrene i da se dogovore s dimnjačarima da se to u što skorijem roku riješi", poručio je.

Poručio je i da je nužno voditi računa o sigurnosti građana te smatra da se trebaju pojačati patrole u dijelovima grada koji su posebno pogođeni potresom - Donji Grad, Čučerje , Markuševec, Dankovec, kako bi se pojačala kontrola nad nekretninama koje su napuštene u potresu.

Predsjednik Vijeća gradske četvrti Donji grad Petar Paradžik pozvao je gradonačelnika Bandića da odstupi s mjesta zagrebačkog Stožera civilne zaštite i prepusti stvari struci.

Rekao je da Civilna zaštita uopće ne funkcionira i da prema njegovim saznanjima postoji paralelni zapovjedni lanac. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene