Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jednostavno i lagano

Uživajte u rimskoj salati posutoj parmezanom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volite piletinu, parmezan i kukuruz? Niste nikada probali sve zajedno? Možda je sada vrijeme za to.

Sastojci:

Pročitajte i ovo Liječnica Oštetila HZZO Lažirala recepte i preprodavala lijekove: Podignuta optužnica protiv liječnice dilerice Slika nije dostupna Poslužite kao predjelo Waldorfska salata

- ½ kg pilećih prsa
- 3 žlice ulja
- 1 limenka kukuruza
- 1 svježi krastavac
- 3 rajčice
- 3 dl jogurta
- 2 dl vrhnja
- 50 g ribanog parmezana
- 1 glavica luka
- ulje
- 1 žlica octa
- sol, papar
- vlasac

Pileća prsa narezati u filete te ih ispeći na zagrijanom ulju u tavi. Izvaditi meso te ga posoliti i popapriti. Kukuruz ostavite da se ocijedi, oljuštite krastavac i nasjeckajte ga na kockice, a i isto tako i rajčice. Oljuštite luk te ga nasjeckajte na kolutiće. Kukuruz, krastavce, rajčicu i luk izmješajte u zdjeli te začinite paprom i solju.

Jogurt izmiješajte s octom, vrhnjem i nasjeckanim vlascem. Salatu ćete posluživati tako što ćete na svaki tanjur staviti prvo začinjenu salatu od povrća, zatim preljev od jogurta i vrhnja, a preko svega piletinu narezanu na uske trakice. Na kraju pospite sve parmezanom i poslužite.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene