Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pizza od integralnog tijesta može biti idealan obrok za sve koji su na dijeti, imaju visok kolesterol, povišeni krvni tlak ili se, pak, žele zdravo hraniti.


Naravno, nemojte pretjerivati u količini tijesta i mozzarelli, a preporučuje se da glavni sastojak za nadjev ipak bude povrće. Tijesto od integralnog brašna bogato je antioksidansima koji štite krvotok. Umak od rajčice obiluje betakarotenom, likopenom i vitaminom C. Stavite li na njega mozzarellu, pizza će sadržavati i kalcij.

Vezani članci Slika nije dostupna Lako probavljiva i zdrava pizza postoji Slika nije dostupna Otvorena pizzerija u zemlji u kojoj sve dolazi na kapaljku

Znanstvenici Centra za farmakologiju u Milanu, proučavajući 8 tisuća redovitih konzumenata pizze, zaključili su da jedenje jedne ili dvije pizze tjedno drastično smanjuje pojavljivanje nekih vrsta raka. Dakle, nemojte imati grižnju savjesti kad jedete pizzu. U onoj masnijoj nemojte pretjerivati, a ovu s integralnim tijestom, minimalnom količnom sira i puno povrća možete jesti gotovo svakodnevno. Ukoliko usto kombinirate juhu, salatu ili jogurt, imate savršen lagani objed koji će vam dati potrebnu energiju i dugo vas držati sitima. Pizza s povrćem i integralnim tijestom nije masna pa nam ne pada teško na želudac i lako je probavljiva.

I na kraju, jedan važan savjet: Ako katkad i naručite pizzu u restoranu, potrudite se najprije pojesti zdravu zelenu salatu s malo naribanog sira kako bi vas malo zasitila prije nego što se predate potpunom uživanju u slasnim zalogajima pizze. Na kraju možda ne osjetite potrebu da pojedete baš cijelu pizzu.