Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrasite je krastavcima

Slana torta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nudimo vam originalan prijedlog za hladni buffet.

Sastojci:

Pročitajte i ovo CEZIH ponovo neće biti dostupan zbog planiranih radova NIJE PRVI PUT Pacijenti neće moći do uputnica i recepata: CEZIH prestaje s radom, objavljeno do kada Slika nije dostupna Poslužite hladno Šarena salata od tunjevine

- 9 jaja
- 10 žlica brašna
- 8 dl mlijeka
- 1/2 praška za pecivo
- 3 dl kiselog vrhnja
- 100 gr majoneze
- 1 žlica senfa
- 300 gr prešane ili kuhane šunke
- 4 kisela krastavca
- sol, papar
- kopar

Priprema:

U zdjelu za mućenje biskvita ulijte mlijeko i postepeno dodajite brašno te sve izmutite mikserom. Smjesu prelijte u lonac za kuhanje te stavite na vatru uz neprestano miješanje kako se ne bi stvorile grudvice. Kada je smjesa skuhana, vratimo ju u zdjelu, posolimo s 2 žličice soli i dodamo prašak za pecivo te promiješamo mikserom kako bi se svi sastojci sjedinili. U smjesu dodajite jedan po jedan žutanjak i mutite mikserom da sve sjedini. Posebno umutite bjelanjke, posolite ih i dodajte smjesi. Tijesto lagano promiješajte i ulijte u veliki namašćeni lim. Pecite 20 minuta na 210 stupnjeva.

U međuvremenu isjecite šunku i krastavce na tanke ploške, dodajte majonezu, senf, vrhnje, kopar i dobro promiješajte. Ispečeno tijesto ostavite da se ohladi, a zatim ga izrežite na tri jednaka dijela. Na prvi dio stavite jednu polovinu smjese, zatim stavite drugu koru, a na nju preostali dio smjese.

Ostavite 2 žlice smjese te njome premažite gornji dio torte. Vrhnjem premažite bočni dio torte. Tortu možete ukrasiti i krastavcima, rajčicom ili kuhanim jajima. Tortu ostavite u hladnjaku barem 1 sat te poslužite hladnu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene