Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslužite hladno

Šarena salata s krumpirima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije posluživanje ohladite u hladnjaku barem sat vremena.

Sastojci:

Pročitajte i ovo CEZIH ponovo neće biti dostupan zbog planiranih radova NIJE PRVI PUT Pacijenti neće moći do uputnica i recepata: CEZIH prestaje s radom, objavljeno do kada Ilustracija Jedinstvena baza Velika novost za pacijente: Za koji dan s radom počinje novi sustav lijekova, pogledajte koje sve promjene donosi

- 1 kg krumpira
- 1 celer
- 2 glavice luka
- 6 jaja
- 150 g šampinjona
- 2 svježe crvene ili žute paprike
- 4 žlice ulja
- sol, papar
- 1 žličica šećera
- 1 žličica senfa
- 3 žlice majoneze
- 2 dl octa

Priprema:

Krumpir temeljito operite te skuhajte u ljusci. Kada se ohladi, ogulite ga i narežite na poveće kockice ili ploške. Celer i luk narežite na tanke trake, prelijte vrelim octom i nakon nekoliko minuta ih ocijedite i ostavite da se ohlade.

U međuvremenu skuhajte jaja, ogulite ih i nasjeckajte, a dva žumanjka ostavite sa strane za preljev. Gljive i papriku izrežite na tanke ploške, odnosno trakice te pomiješajte s ohlađenim celerom i lukom, te krumpirima. Napravite umak od zgnječenih žumanjaka, ulja, senfa, majoneze, soli, papra i šećera.

Dobro promiješajte umak da se sastojci sjedine i da se dobije glatka smjesa. Umakom prelijte krumpire i povrće te lagano promiješajte.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene