Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prije posluživanje ohladite u hladnjaku barem sat vremena.


Sastojci:

- 1 kg krumpira
- 1 celer
- 2 glavice luka
- 6 jaja
- 150 g šampinjona
- 2 svježe crvene ili žute paprike
- 4 žlice ulja
- sol, papar
- 1 žličica šećera
- 1 žličica senfa
- 3 žlice majoneze
- 2 dl octa

Priprema:

Vezani članci PR Recepti i trikovi uz koje još stignete pripremiti savršenu zimnicu Lijekovi, ilustracija Ponovo pao sustav za recepte i izdavanje lijekova: "To se događa svako malo. Obično vikendom"

Krumpir temeljito operite te skuhajte u ljusci. Kada se ohladi, ogulite ga i narežite na poveće kockice ili ploške. Celer i luk narežite na tanke trake, prelijte vrelim octom i nakon nekoliko minuta ih ocijedite i ostavite da se ohlade.

U međuvremenu skuhajte jaja, ogulite ih i nasjeckajte, a dva žumanjka ostavite sa strane za preljev. Gljive i papriku izrežite na tanke ploške, odnosno trakice te pomiješajte s ohlađenim celerom i lukom, te krumpirima. Napravite umak od zgnječenih žumanjaka, ulja, senfa, majoneze, soli, papra i šećera.

Dobro promiješajte umak da se sastojci sjedine i da se dobije glatka smjesa. Umakom prelijte krumpire i povrće te lagano promiješajte.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju