Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Općepoznata je činjenica da istočnjačke kuhinje poznate po egzotičnim sadržajima koje nude na svojim menijima.


Pa tako nije ništa čudno ako vam u nekim kineskim restoranima ponude meso morskih pasa. Prilično skupa plata od peraja morskog psa (stoji 50 dolara) bilo je najomiljenije jelo gostiju poznatog kineskog restorana na Havajima.

Vezani članci Potraga na rijeci, ilustracija Ronioci i HGSS tragaju za muškarcem: Nestao nakon što se čamac, sa šest osoba, prevrnuo na Dravi HGSS traga za Poljakom na Biokovu - 2 Veleposlanik Poljske: "Zahvaljujem svima koji su pokazali veliko srce u potrazi za našim državljaninom, nikada to nećemo zaboraviti"

Bilo je, jer prema novom zakonu meso morskog psa više se neće moći konzumirati. Od 1. srpnja 2011. Havaji će tako postati prva nacija koja će zabraniti konzumiranje mesa morskog psa.

Havajske vlasti tako žele spriječiti pretjerani izlov i izumiranje ovih morskih životinja širom svijeta. Guvernerica Havaja naglasila je da će biti kažnjivo posjedovanje, prodaja i distribucija peraja morskog psa, koje poznaju i cijene gurmani diljem svijeta.

Ona se, naime, naročito među Havajcima kineskog podrijetla smatra pravom poslasticom, koju su i domoroci, ali i turisti jako zavoljeli. Za vrhunske peraje morskog psa u luksuznim restoranima Hong Konga, primjerice, morat ćete izdvojiti i do 1000 dolara.