Sastojci:
Pročitajte i ovo
Lagano, jednostavno jelo
Skuša na riži
Obavezna marinada
Teleća koljenica s povrćem
- ½ kg pilećih prsa
- 3 žlice ulja
- 1 limenka kukuruza
- 1 svježi krastavac
- 3 rajčice
- 3 dl jogurta
- 2 dl vrhnja
- 50 g ribanog parmezana
- 1 glavica luka
- ulje
- 1 žlica octa
- sol, papar
- vlasac
Pileća prsa narezati u filete te ih ispeći na zagrijanom ulju u tavi. Izvaditi meso te ga posoliti i popapriti. Kukuruz ostavite da se ocijedi, oljuštite krastavac i nasjeckajte ga na kockice, a i isto tako i rajčice. Oljuštite luk te ga nasjeckajte na kolutiće.
Kukuruz, krastavce, rajčicu i luk izmješajte u zdjeli te začinite paprom i solju. Jogurt izmiješajte s octom, vrhnjem i nasjeckanim vlascem. Salatu ćete posluživati tako što ćete na svaki tanjur staviti prvo začinjenu salatu od povrća, zatim preljev od jogurta i vrhnja, a preko svega piletinu narezanu na uske trakice. Na kraju pospite sve parmezanom i poslužite.