Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jednostavno i ukusno

Pašteta od šunke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kruh odnosno pašteta se jede hladna uz salatu i sir.

Sastojci:

Pročitajte i ovo CEZIH ponovo neće biti dostupan zbog planiranih radova NIJE PRVI PUT Pacijenti neće moći do uputnica i recepata: CEZIH prestaje s radom, objavljeno do kada Uskršnji doručak CIJENE ODLETILE U NEBO Bez ovog prehrambenog proizvoda Uskrs je nezamisliv, ali afrička svinjska kuga učinila je svoje: "Vrag nikad ne spava"

- 300 g teletine ili svinjetine od buta
- 500 g prešane ili kuhane šunke
- 2 jaja
- 4 žlice mrvica
- 3 žlice pekmeza od rajčice
- 150 g gljiva
- 1 šalica maslaca
- peršin

Priprema:

Teletinu skuhajte u slanoj vodi, ohladite i nasijecite na komade. Zatim je dva puta sameljite sa šunkom ili pak izrežite na posve sitne komadiće. Skuhajte dva jaja, ogulite i nasjeckajte na sitne komadiće. U jaja dodajte samljeveno meso, mrvice, pekmez od rajčice, sitno nasjeckane gljive i peršin. Sve dobro izmiješajte i oblikujte kao kruh. Pecite ga 50 min. u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Tijekom pečenja kruh stalno zalijevajte vrućim maslacem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene