Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kruh odnosno pašteta se jede hladna uz salatu i sir.


Sastojci:

- 300 g teletine ili svinjetine od buta
- 500 g prešane ili kuhane šunke
- 2 jaja
- 4 žlice mrvica
- 3 žlice pekmeza od rajčice
- 150 g gljiva
- 1 šalica maslaca
- peršin

Priprema:

Vezani članci Loša zima za kobasice - 3 (Pre)topla zima njima je donijela velike probleme: "Evo, mekane su, još nisu spremne, a sve zbog ovog vremena..." Svinjetina (Foto: Dnevnik.hr) Loše vijesti uoči blagdana: Raste cijena svinjetine, na tržnicama se za meso čeka u redu

Teletinu skuhajte u slanoj vodi, ohladite i nasijecite na komade. Zatim je dva puta sameljite sa šunkom ili pak izrežite na posve sitne komadiće. Skuhajte dva jaja, ogulite i nasjeckajte na sitne komadiće. U jaja dodajte samljeveno meso, mrvice, pekmez od rajčice, sitno nasjeckane gljive i peršin. Sve dobro izmiješajte i oblikujte kao kruh. Pecite ga 50 min. u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Tijekom pečenja kruh stalno zalijevajte vrućim maslacem.