Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ili s gljivama

Muffini s maslinama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon čokoladnih i s višnjama, red je došao i na slane muffine, koji su, služeni uz namaz od sira, jednostavno, ali i originalno predjelo. Ovakvi muffini idealni su za sve zabave i rođendanske proslave.

Sastojci:

Pročitajte i ovo Ilustracija Nakon zamrzavanja cijena hrane Prijeti li nestašica? Prva trgovina miče proizvode s polica: "Mi si taj gubitak ne možemo priuštiti" Slika nije dostupna Pospite sirom Pole sa šunkom

- 1 vrećica suhog kvasca
-1 žličica šećera
- 2,5 dl mlijeka
- 3 jaja
- 1 dl maslinova ulja
- 80 g zelenih maslina
- 100 svježeg kravljeg sira
- 250 g glatkog brašna
- prstohvat soli
- 1 čajna žlica nasjeckanog peršuna

Priprema:

U 1 dl mlakog mlijeka dodajte kvasac i šećer te lagano miješajte da se sastojci otope. Ostavite par minuta na toplom mjestu dok kvasac ne naraste. Izmutite pjenasto jaja mikserom, dodajte maslinovo ulje, sol, peršin, narezane masline i sir. Zatim dodajte kvasac, te naizmjence brašno i ostatak mlijeka. Lagano promiješajte, te smjesom punite papirnate konfete koje ste prethodno stavili u kalup za muffine.

Nemojte puniti konfete do vrha, već samo malo više od polovice jer će tijekom pečenja narasti do vrha. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta. Dodatak poput maslina možete mijenjati s gljivama ili pak šunkom, koje narežete na ploškice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene