Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslužiti toplo

Knedle s makom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pospite s mješavinom maka i šećera u prahu I poslužite ih tople.

Sastojci:

- 350 g brašna
- 1 vrećica suhog kvasca
- 2 dl mlijeka
- 2 žlice šećera
- 2 jaja
- korica od pola limuna
- 6 žlica pekmeza od šljiva
- 4 žlice maslaca
- 60 g mljevenog maka
- 2 žlice šećera u prahu
- 1 vrećica vanillin-šećera
- sol

Pročitajte i ovo Ilustracija Jedinstvena baza Velika novost za pacijente: Za koji dan s radom počinje novi sustav lijekova, pogledajte koje sve promjene donosi Liječnica Oštetila HZZO Lažirala recepte i preprodavala lijekove: Podignuta optužnica protiv liječnice dilerice

Priprema:

Stavite brašno u posudu i napravite udubljenje u koje dodate kvasac, dio mlijeka koje ste malo ugrijali (1 dl) i šećer, pa sve zamijesite. Napravite loptu od tijesta, pospite s malo brašna, te ostavite 15 minuta da odstoji.

U međuvremenu, pomiješajte jaje s preostalim mlijekom i ribanom korom od limuna. Stavite u tijesto i dobro promiješajte.

Tijesto pokrijte krpom i ostavite da odstoji oko 30 minuta. Tijesto podijelite na 6 jednakih dijelova te ih stanjite, da se napravi krug. Na svaki dio stavite po žlicu pekmeza, te napravite okruglice i ostavite da odstoje 20 minuta.

U međuvremenu, stavite na vatru zasoljenu vodu. Kada voda provrije, ubacite knedle i kuhajte ih 10 minuta, dok ne isplivaju na površinu. Zagrijte maslac na tavi, te ga polijte po knedlima, zatim pospite s mješavinom maka i šećera u prahu I poslužite ih tople.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene