Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Savršena za nadolazeće vruće dane

Gaspacho - hladna juha s povrćem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je kod nas iz nekih nepoznatih razlog ova juha slabo poznata, u svijetu je stekla veliku popularnost. Gaspacho potječe iz Španjolske, a riječ je o juhi od povrća na bazi rajčice koja se poslužuje hladna!

Sastojci za četiri osobe:

Pročitajte i ovo Tržnica Dolac - 1 Udar na budžet Cijene voća i povrća eksplodirale: Nekima je cijena u mjesec dana porasla i više od 50 posto Slika nije dostupna Uz nezaobilazni limun Riba s povrćem

4 oguljene rajčica
1 velika zelena paprika
1 velika žuta paprika
1 manji krastavac
1 mrkva
1 crveni luk
3 deblje šnite starog kruha
3 češnja češnjaka
4 žlice maslinova ulja
2 do 3 žlice vinskog octa
voda
origano, bosiljak, peršin
sol, svježe mljeveni papar

 

Priprema:

Za dekor ostavite malo, na kockice narezane, paprike i krastavaca.

Povrće operite i narežite na kockice (iz rajčice, paprike i krastavca odstranite sjemenke). Jednu šnitu staroga kruha narežite na kockice i prepecite u zagrijanoj suhoj tavi, a ostatak kruha namočite u 8 dcl vode.

U zdjeli mikserom usitnite namočeni kruh, ocat, češnjak i maslinovo ulje tako da dobijete homogenu masu. Zatim dodajte također mikserom izmiksano povrće i sve zajedno još malo miksajte, posolite, popaprite i dodajte začine. Ulijte smjesu u veliku rashlađenu zdjelu i umiješajte toliko hladne vode da juha bude konzistentna poput lagane kreme. Tako dobiveni gaspacho pokrijte u posudi i ostavite u hladnjaku da odstoji barem 2 sata prije posluživanja. Poslužite ga u dubokim tanjurima ili dubokim čašama, ukrašenog peršinom i ostatkom na kockice narezanim povrćem i komadima prepečenog kruha.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene