Istražitelji na mjestu ubojstva Tedija Slamića
Istražitelji na mjestu ubojstva Tedija Slamića Foto: DNEVNIK.hr

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku oglasilo se povodom četverostrukog ubojstva.


Izvijestili su o obavljenim očevidima vezanim sa stravično ubojstvo i samoubojstvo u Šibeniku i Vodicama. 

Vezani članci Istražitelji na mjestu ubojstva Tedija Slamića Što je prethodilo krvoproliću na području Šibenika: "To ga je vjerojatno nešto okrenulo u glavi..." Željko Jurić Šibenik zavijen u crno nakon krvavih ubojstava: ''Uzimanje pravde u svoje ruke, pogotovo oružjem, tu nema opravdanja ni za koga''

"Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku postupa povodom obavijesti da je 30. siječnja 2021. u Vodicama ubijen hrvatski državljanin (1974.) i da su u Ražinama ubijeni hrvatska državljanka (1960.) i dvojica hrvatskih državljana (1959. i 1979.), a radnje poduzimaju dvojica zamjenika županijske državne odvjetnice. 

Dežurni zamjenik županijske državne odvjetnice u ŽDO-u u Šibeniku je, u suradnji s policijskim službenicima PU šibensko-kninske, Službe kriminalističke policije, proveo očevid u Vodicama, na mjestu gdje je u osobnom automobilu pronađeno tijelo hrvatskog državljanina (1974.) te je dosadašnjim očevidom utvrđeno kako je ubijen s više hitaca iz automatskog oružja. Očevid je nastavljen 31. siječnja 2021. u krugu PU šibensko-kninske na osobnom automobilu žrtve ubojstva.

Drugi očevid provodi zamjenik županijske državne odvjetnice u ŽDO-u Šibenik u suradnji s policijskim službenicima PU šibensko-kninske, Službe kriminalističke policije, u poslovnom objektu u Ražinama u kojem su pronađena tijela žene i dvojice muškaraca te je dosadašnjim očevidom utvrđeno da su ubijeni s više hitaca iz automatskog oružja. Očevid je započeo 30. siječnja 2021. i nastavljen 31. siječnja 2021.", objavilo je šibensko Županijsko državno odvjetništvo. 

Navode i kako je policija u međuvremenu na širem području Vodica pronašla tijelo hrvatskog državljanina (1964.) za kojeg se sumnja da je počinio ubojstvo četiri osobe i osobni automobil u vlasništvu žrtava ubojstva.

"Na mjesto događaja izašao je dežurni zamjenik županijske državne odvjetnice te je u suradnji s policijskim službenicima PU šibensko-kninske obavio očevid. Utvrđeno je da je navedeni muškarac počinio samoubojstvo automatskim oružjem.

Dežurni zamjenik naložio je da se sva tijela prevezu na Odjel patologije Opće bolnice Šibenik te je dao nalog stalnom sudskom vještaku sudske medicine da obavi pregled i obdukciju tijela", stoji u priopćenju ŽDO-a Šibenik.