Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žrtva iz Ozlja prijavila nasilnika

Dobio prekršajnu prijavu pa pušten da ubije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stravično dvostruko ubojstvo dogodilo se u središtu Ozlja. Poznati obiteljski nasilnik ubio je svoju osam godina stariju suprugu, koja ga je napustila i njezinu 30-godišnju kćer iz prvoga braka. Strašnom zločinu svjedočili su i maloljetni unuci. Nesretna žena ubojicu je nedavno prijavila policiji, ali je nakon zarađene prijave pušten kući.

Više pucnjeva proparalo je uobičajeno mirno ozaljsko jutro. 'Čuo sam šest, sedam pucnjeva negdje oko 7.15 ujutro. Stvarno grozno jer je bio mir i tišina', rekao je jedan stanovnik. U samom središtu, 52-godišnji Mirko M. izvršavao je svoj krvavi naum. Pred očima troje maloljetnih unuka zapucao je u leđa svoje pokćerke Ivane, a potom i u suprugu Anicu. Prestravljenu djecu na sreću nije dirao, gađao je neuspješno i u zeta koji je trčao po pomoć u svega 20-tak metara udaljenu policijsku postaju. Ubojica je odmah svladan. 'Ja sam prvo pomislila da netko baca petarde i kad je dijete počelo vikati mislila sam da je nešto djetetu. Istrčala sam na prozor međutim vidjela sam nešto strašno', rekla je Marijana Vidiček, pročelnica garda Ozlja. Pokćerka Ivana na mjestu je preminula, a majka je borbu za život izgubila na putu u bolnicu. Zločin je, čini se, bio isplaniran.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesuđeni umjetnik Incident u Muzeju umjetnosti: Zaposlenik objesio svoju sliku Iskrica Strčić - 2 Nema ih dovoljno Hrvatskoj nedostaje sigurnih kuća, otkad je počela pandemija redovito su popunjene: "Svake godine broj nasilja raste"

>> Nasred ulice ubio nevjenčanu suprugu i njezinu kćer

Udruge za zaštitu žena smatraju da nije poduzeto sve kako bi se spriječio zločin koji je k tome, čini se, bio planiran 'Počinitelj se trebao naći sa usmrćenom suprugom na parkiralištu u centru Ozlja radi predaje njezinih osobnih stvari, budući da je supruga napustila njihovu bračnu zajednicu i otišla živjeti u Popovaču kod svoje kćeri', rekla je Alenka Laptalo, glasnogovornica Županijskog suda u Karlovcu. Anica i Mirko u braku su bili posljednjih pet godina.

Napustila ga zbog obiteljskog nasilja

Njegovu kuću u Ferencima pokraj Ozlja napustila je nedavno zbog obiteljskog nasilja. Susjedi su zbog svega u nevjerici. 'Ona je bila jako vrijedna i dobra. Bila je i dobra kuharica i dobra na njivi i svugdje', rekla je jedna susjeda. O svađi supružnika susjedi, kažu, ne znaju ništa. Ipak nešto očito nije bilo kako treba. Anica je Mirka krajem prošlog mjeseca prijavila policiji i otišla kćeri. Policija mu je napisala prijavu i pustila ga kući. On je osvetu navodno najavljivao kolegama s posla. Udruge za zaštitu žena su u šoku. Kažu policija nije poduzela sve da bi spriječila zločin.

'Nije učinjeno sve da se spriječi zločin'

'Prijetnja se mora shvatiti ozbiljno i tada se štiti žrtva kojoj je prijetnja upućena dakle u tom slučaju policija zove i nas i mi smo uključeni u protokol zato imamo sklonište, zato primamo žene, zato žene budu do godinu dana dok sva pravna strana se ne riješi', rekla je Sadika Zvirkić iz udruge Kontra. Samo prekršajna prijava nasilnome Mirku pokazala se kobnom. 'Kontinuirano pratimo u svom radu počinitelje nasilničkih ponašanja u obitelji protiv kojih prvo idu prekršajne prijave a zatim slijedi i kaznena prijava. I uvijek smo u suradnji i dogovoru s državnim odvjetništvom', rekla je Tanja Petrić, glasnogovornica PU karlovačke. Suradnja je očito zakazala, ozaljsko krvoproliće ponovno je pokazalo da za obiteljske nasilnike treba primijeniti nultu toleranciju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene