Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odgođeno je suđenju Željku Žderiću, predsjedniku uprave Konstruktor-inženjeringa i predsjedniku upravnog odbora Konstruktora te članovima odbora Ivici Mladineu, bivšem ravnatelju Porezne uprave, te Josipu Kuzmaniću i Berislavu Bašiću.


Željko Žderić nije se pojavio na Općinskom sudu u Splitu, a izostanak je opravdao bolešću. Prvo ročište zakazano je za 10. studenog 2011. godine.

Vezani članci Počelo suđenje za smrt dječaka Gabrijela - 2 Počelo suđenje liječnicama i medicinskoj sestri za smrt Gabrijela (9): "Ne možemo govoriti o onome što se događalo u sudnici" Ivana Bebić, majka preminulog dječaka Počinje suđenje liječnicama i medicinskoj sestri za smrt Gabrijela (9): "Moram biti hrabra i jaka i iznova proći svu tu bol"

Podsjetimo, optužnica podignuta lani u studenome nakon šestogodišnje istrage tereti ih da su privatizacijom splitske građevne tvrtke Konstruktor oštetili Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) za više od dva milijuna kuna.

Optuženicima se stavlja na teret da su od travnja 1992. do konca 1996., svi imenovani na dužnost rješenjem Agencije za restrukturiranje i razvoj RH radi provođenja pretvorbe Konstrukora, u nakani da onemoguće pretvorbu društvenog kapitala i uskrate HFP-u cijenu dionica koje se prodaju zaposlenicima, nisu dovršili započetu pretvorbu trgovačkog društva, već su osnovali društvo Konstruktor-inženjering d.d. Split na koje su simuliranom prodajom prenijeli imovinu društvenog poduzeća Konstruktora. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju