Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog smrti trudnice optuženo troje liječnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko Općinsko državno odvjetništvo pred osječkim Općinskim sudom optužilo je troje liječnika osječke Kliničke bolnice da su nesavjesnim liječenjem izazvali smrt pacijentice u visokom stupnju trudnoće.

53-godišnji liječnik, 50-godišnja i 43-godišnja liječnica optuženi su da su u ožujku 2004. počinili teško kažnjivo djelo protiv zdravlja ljudi nesavjesnim liječenjem, po članku 249. Kaznenog zakona, u svezi s člankom 240. tog zakona.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama" Plakat ispred doma zdravlja Nelojalna konkurencija Plakatima vrbuju liječnike, razljutili ostatak Hrvatske: ''Ljuti me i žalosti. Ne znam koji bih sad izraz upotrijebio''

Tereti ih se da od 15. do 17. ožujka u KB-u prema tada 24-godišnjoj pacijentici Aleksandri Dalmatin, koja je bila u visokom stupnju trudnoće, nisu poduzeli nužne i pravodobne dijagnostičke, a zatim i terapijske postupke, iako je to nedvojbeno zahtijevalo njezino zdravstveno stanje.

Liječnici su optuženi da se zbog tih propusta naglo pogoršalo
zdravstveno stanje pacijentice što je uzrokovalo smrt.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene