Vatrogasci na terenu, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavić)
Vatrogasci na terenu, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavić) Foto: Hrvoje Jelavi?

Na području Lovinca, blizu Svetog Roka aktivan je požar koji je stvarao probleme na autocesti, dok još dva požara gore sjevernije, kod mjesta Barlete.


Za sva vozila otvorena je autocesta A1, izvijestio je HAK, nakon što je prije podne privremeno zbog dima i smanjene vidljivosti uzrokovane požarima uz autocestu bila zatvorena dionica od čvora Gospić do čvora Sv. Rok. 

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Požar u Podgori kod Makarske: Izgorjela borova šuma i trava Požar u poslovnoj zgradi na Radničkoj cesti - 2 Radnička cesta puna dima: Zapalio se automobil u Zagrebu, vatrogasci na terenu

Kako smo doznali od županijskog vatrogasnog zapovjednika Ličko-senjske županije Hrvoja Ostovića, na predjelu Gospića aktivna su tri požara. Na području Lovinca, blizu Svetog Roka aktivan je požar koji i stvara probleme na autocesti, dok još dva požara gore sjevernije, kod mjesta Barlete.

"Dio tog požara kod Barlete je saniran, no dio gori na minski sumnjivom području. Srećom, znamo gdje su ta sumnjiva područja pa sa sigurne udaljenosti na cesti nadziremo vatru jer se ne može prići bliže", kazao nam je Ostović.

Dodao je kako je na terenu 16 vatrogasaca iz tri vatrogasne postrojbe - JVP Gospić, DVD Pazarište i Profesionalna vatrogasna postrojba za gospodarstvo Hrvatskih autocesta.

Zapovjednik JVP Gospić Marko Popović u kratkom razgovoru za DNEVNIK.hr rekao je kako gori suha trava i nisko raslinje.

"Bura uvelike otežava gašenje. Dio požara kod Barlete smo sanirali i ostavili dva čovjeka na čuvanju požarišta, a ostatak snaga poslali smo južnije na drugi krak", rekao nam je Popović.