Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državi dužan desetke milijuna

Zbog pogodovanja poduzetniku uhićen bivši šef porezne u Koprivnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši šef koprivničke Porezne uprave Slaven Krupski i građevinski poduzetnik iz Kalinovca Franko Međurečan uhićeni su sinoć u Koprivnici, a trenutno su na ispitivanju u sjedištu USKOK-a u Zagrebu.

Neslužbeno se doznaje da se bivšeg koprivničkog šefa poreznika sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti te pogodovanje građevinskom poduzetniku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Predložen istražni zatvor Novi detalji USKOK-ove akcije: Pokrenuta istragu protiv zaposlenica Fine i Porezne uprave Porezni dužnici - 5 Hoće li ih spasiti zastara? Porezna uprava objavila novu listu srama: Doznajte tko su glavne zvijezde

>> Porezna uprava ima pune ruke posla: Evo kako se utajivao porez!

Nagađa se kako su poduzetnikova poduzeća državi dužna desetke milijuna kuna za poreze i doprinose, a kako mu nijedan račun nije blokiran to je postalo sumnjivo. Za slučaj je navodno doznalo zahvaljujući anonimnoj prijavi policiji.

Prije nekoliko mjeseci policija je potvrdila da se provodi kriminalističko istraživanje, a slučaj su sada preuzeli USKOK-ovi istražitelji koji ispituju dvojicu osumnjičenika.

Slaven Krupski
je krajem veljače ove godine razriješen dužnosti šefa porezne uprave u Koprivnici, no u Ministarstvu financija se nije moglo doznati jesu li sumnje u zlouporabe bile razlog tomu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene