Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavila dizati novac

Zbog mirovine pet godina nije prijavila smrt sustanarke

Ilustracija (Foto: iStock / Getty Images Plus)
Ilustracija (Foto: iStock / Getty Images Plus) Foto: iStock / Getty Images Plus
Zbog sumnje da pet godina nije prijavila smrt žene s kojom je stanovala kako bi nastavila podizati njene mirovine pokrenuta je istraga protiv 58-godišnjakinje.

Tužiteljstvo je tereti da je na taj način državu oštetila za gotovo 150 tisuća kuna. Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu izvijestilo je da je istragu zbog prijevare pokrenulo nakon kaznene prijave Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) i posebnog izvješća samoborske policije.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima Ilustracija Teška muljaža u sad-u 30 godina skrivao da mu je majka umrla i podizao njezinu mirovinu: Otkriveni detalji dobro razrađene prevare

Tužiteljstvo sumnja da je 58-godišnjakinja od 1. travnja 2013. do 31. ožujka 2018. u Samoboru „svjesno propustila izvijestiti nadležni zavod za mirovinsko osiguranje o smrti“ svoje sustanarke te uz punomoć koju joj je dala za života nastavila podizati njene mirovine. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene