Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog ustaške kape 25 dana zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je uhitila 21-godišnjaka koji je na Thompsonovom koncertu, 30. svibnja, na središnjem zagrebačkom trgu, snimljen s ustaškom kapom, a prekršajni ga je sudac kaznio s 1600 kuna i uvjetnom kaznom od 25 dana zatvora, doznaje se u policiji.

Kako se radi o uvjetnoj kazni mladić neće morati u zatvor, ako u idućih godinu dana opet ne prekrši zakon. Riječ je od državljaninu Hrvatske i BiH, čija je fotografija nakon koncerta objavljena u medijima.

Pročitajte i ovo Tristan Thompson (Foto: Profimedia) muke po koncertu Iako je otkazao koncert: Milinović se i dalje nada da će Thompson pjevati u Lici Ruža Tomašić (Foto/Screenshot: Pixsell,Duško Jaramaz/Novosti) Intervju za Novosti Tomašić u mlađim danima recitirala o Anti Paveliću: "Ne odričem se običnih ustaša, nije me sram"

U policiji navode da je prilikom "poduzimanja izvida", odnosno pretragom stana i drugih prostorija gdje mladić boravi pronađena crna kapa koju je nosio na koncertu s oznakom slova "U" u čijem se središtu nalazi šahovnica.

Mladić je jučer uhićen i uz optužni prijedlog doveden dežurnom prekršajnom sucu koji ga je proglasio krivim za kršenje Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o javnom okupljanju.

U policiji ističu da su o cijelom slučaju obavijestili i državno odvjetništvo koje će odlučiti hoće li mladić i kazneno odgovarati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene