Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija je uhitila 21-godišnjaka koji je na Thompsonovom koncertu, 30. svibnja, na središnjem zagrebačkom trgu, snimljen s ustaškom kapom, a prekršajni ga je sudac kaznio s 1600 kuna i uvjetnom kaznom od 25 dana zatvora, doznaje se u policiji.


Kako se radi o uvjetnoj kazni mladić neće morati u zatvor, ako u idućih godinu dana opet ne prekrši zakon. Riječ je od državljaninu Hrvatske i BiH, čija je fotografija nakon koncerta objavljena u medijima.

Vezani članci Slika nije dostupna Centar Simon Wiesenthal protiv Thompsona Slika nije dostupna Traže Kirinovu smjenu zbog 'ustaškog skupa' u Maksimiru

U policiji navode da je prilikom "poduzimanja izvida", odnosno pretragom stana i drugih prostorija gdje mladić boravi pronađena crna kapa koju je nosio na koncertu s oznakom slova "U" u čijem se središtu nalazi šahovnica.

Mladić je jučer uhićen i uz optužni prijedlog doveden dežurnom prekršajnom sucu koji ga je proglasio krivim za kršenje Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o javnom okupljanju.

U policiji ističu da su o cijelom slučaju obavijestili i državno odvjetništvo koje će odlučiti hoće li mladić i kazneno odgovarati.