Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Općinski sud u Sisku nepravomoćno je osudio vozača 41-godišnjeg Dragu Lovrića na zatvorsku kaznu od tri godine zbog izazivanja prometne nesreće u Donjem Vukojevcu na cesti Zagreb-Sisak. U toj su nesreći prije godinu dana poginuli mladi supružnici Arijana i Marijan Gavran iz Sisak Capraga.


Osim toga Lovriću je izrečena i zaštitna mjera trajnog oduzimanja vozačke dozvole.

Vezani članci Slika nije dostupna Vlada napokon staje na kraj divljacima na cestama? Slika nije dostupna Vozačku je dobio 18. rujna, a već je imao 73 prekršaja

Lovrić je nepravomoćnom prvostupanjskom presudom Općinskog suda u Sisku osuđen jer je 10. ožujka 2007. godine svojim BMW-om, pod utjecajem alkohola od 2,39 promila, u Donjem Vukojevcu na cesti Zagreb-Sisak izazvao prometnu nesreću.

Izgubivši nadzor nad automobilom, udario je u osobni automobil kojim je upravljao Marijan Gavran i u kojemu je na mjestu suvozačice bila njegova supruga Arijana.

U snažnom sudaru dvaju automobila Arijana i Marijan Gavran zadobili su višestruke teške ozljede te preminuli na mjestu nesreće.

Sisačko Općinsko državno odvjetništvu najavilo je da će se žaliti na prvostupanjsku presudu i tražiti veću zatvorsku kaznu za optuženog vozača, a žalbu je najavio i okrivljeni Lovrić, koji će tražiti smanjenje nepravomoćne zatvorske kazne.

Nepravomoćna prvostupanjska presuda trajnog oduzimanja vozačke dozvole vozaču koji je skrivio prometnu nesreću u kojoj je živote izgubilo dvoje sudionika u prometu, prva je takva presuda izrečena u Hrvatskoj.