Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravedno suđenje

Zbog greške sutkinje ubojici Jungu smanjena kazna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog pogreške sutkinje, ubojici iz Labina, Draganu Jungu, ukinuta je zatvorska kazna.

Sutkinja Marija Budimir bila je predsjednica sudskog vijeća u slučaju protiv Junga na Županijskom sudu u Puli, a prema odluci ustavnog suda, morala je znati, kako je njezin suprug Vlado Sirotić sudjelovao u istrazi protiv Junga i čak ga ispitivao, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

Jung je u tvrdio u tužbi Ustavnom sudu, kako su time povrijeđena njegova prava na pravedno suđenje. Sutkinja Budimir trebala je, zbog suprugovog sudjelovanja u istrazi, samu sebe izuzeti sa suđenja, no to nije napravila.

Podsjetimo, Jung je 2005. godine na monstruozan način i zajedno s Massimom Kršuljom, ubio prijatelja Antu Vukelića u podstanarskom stanu u Zagrebu. Tijekom istrage oko tog slučaja, otkriveno je kako je Jung počinio i još jedno ubojstvo četiri godine ranije, u kojem je ubio 77-godišnju Mariju Knapić.

Jung je za ubojstvo Vukelića osuđen na 30 godina zatvora, a za ubojstvo Marije Knapić bio je osuđen na 15 godina zatvora, ali je Ustavni sud tu presudu ukinuo pa mu je kasnije vrhovni sud umanjio tu kaznu za dvije godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene