Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U vukovarskom Zavodu za mirovinsko osiguranje danas prava talačka kriza. Uz prijetnju ubojstvom 41-godišnji hrvatski državljanin iz Nuštra jedan sat držao je zatočene dvoje službenika.


Nakon gotovo sat vremena pregovora u kojima su sudjelovali djelatnici policijske postaje Vukovar i interventne policije naoružani je muškarac oslobodio taoce, te se predao. 

Vezani članci Kolona sjećanja u Vukovaru - 1 Četvorica policajaca koja su osiguravala Kolonu sjećanja u Vukovaru pozitivna na koronavirus. Zaraženo još nekoliko policajaca iz njihove jedinice Ivan Kubiček iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Vukovarski stožer uvjeren da veliki porast zaraženih nema veze s Kolonom sjećanja: "Moramo se pripremiti na još gori scenarij"

U pratnji policije odvežen je na odjel psihijatrije u Vinkovačku bolnicu. 

Neslužbeno doznajemo da je muškarac bio u pričuvnom sastavu policije, te da za pištolj kojim je prijetio ima urednu dozvolu.

Prema navodima očevidaca, muškarac je ušao iza 13 sati u zgradu Mirovinskog i invalidskog osiguranja te zaprijetivši pištoljem, zatočio dvoje službenika. 

Vidjevši to, ostali su se službenici i stranke razbježali.

U Odjelu za priopćavanje HZMO-a doznaje se da se talačka kriza u vukovarskoj podružnici dogodila jer je umirovljenik nezadovoljan smanjenim iznosom mirovine zbog sudske odluke o ovrsi zbog neplaćanja zajma i alimentacije.

Ne radi se o HZMO-u, već o sudskim odlukama s kojima mirovinski zavod nema veze", izjavio je Filip Dujmović iz Odjela za priopćavanje.