Oduzeto oružje u Kninu
Oduzeto oružje u Kninu Foto: PU šibensko-kninska

U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom i 32-godišnjakom. Osumnjičeni su za nanošenje teške tjelesne ozljede maloljetniku. Jedan od njih i za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.


Zaštitar (34) u nedjelju 5. siječnja, u 2:25, iz noćnog kluba u Kninu zbog remećenja javnog reda i mira izbacio je maloljetnika koji je razbio čašu. 

Vezani članci Rekordna zapljena ilegalnog duhana na području PU varaždinske - 1 Rekordna zapljena duhana varaždinske policije: Prekršio samoizolaciju pa pokušao prošvercati 6 tona duhana Josip Biljan Iznenada preminuo Josip Biljan, načelnik Policijske uprave ličko-senjske

Zabranio mu je da se vrati u klub, zbog čega su se posvađali, a na kraju i potukli. U sukob se uključio i i drugi zaštitar (32). 

Zaštitari su maloljetnika teško ozlijedili. Zbog svega je zadržan na liječenju u kninskoj bolnici. Kako nam je javila njegova sestra, mladić (16) ima potres mozga, rane po glavi, slomljen nos, rasječeno oko i uho.

"Doktori se boje i unutarnjih krvarenja, zbog čega još uvijek boravi u kninskoj bolnici", rekla nam je mladićeva sestra i dodala da su neredi česti u tom kafiću.

Policija je privela zaštitare, a jedan je usput prijavio oružje koje je posjedovao. 

"Prilikom ovog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 34-godišnjak policijskim službenicima dragovoljno je predao dva raketna bacača, jednu automatsku pušku i više komada pištoljskog i puščanog streljiva i pribora za čišćenje oružja, što je sve neovlašteno posjedovao u vremenu od 10. prosinca do dana predaje u podstanarskom stanu u Kninu", rekli su u PU šibensko-kninskoj.

Zaštitari su, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku.