Obavijesti Video Pretražite Navigacija
20 minuta držali ga na tlu

Brutalan incident u Zagrebu: Zaštitari napali vlasnika trgovine koji je iznosio robu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako u centru tvrde da im Dario Ćorluka duguje novac, papiri kažu da je sve obveze podmirio.

Zbog toga što je iznosio dvije vreće zimske robe, Darija Ćorluku (36), vlasnika trgovine cipela, u četvrtak su na pod srušila dvojica zaštitara Bilić Erića, a jedan od njih držao ga u kravati oko deset do dvadeset minuta što je rezultiralo blagim potresom mozga.

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Drama u trgovačkom centru Arena Centar u Zagrebu događala se oko osam sati ujutro, u vrijeme kada centar nije bio otvoren, odnosno kada trgovci mogu iznositi i unositi robu. 'Nadaleko od trgovine zaskočila su me dvojica zaštitara. Gurnuli su me, jedan me bacio na pod vičući da ne smijem ništa iznositi iz trgovine, iskrivio mi je ruke i legao na rebra',  priča Ćorluka.

Rekao im je, nastavlja, da ne može disati, ali nisu reagirali. Djelatnica mu je pokušala uliti vodu u usta, ali je većina završila na podu jer ga je zaštitar i dalje držao prikliještena. Cijeli taj prizor sa strane je promatrao, tvrdi Ćorluka, jedan član uprave Arene, kojeg je molio da nešto učini, ali ovaj je samo ponavljao da na to imaju založno pravo, tj.da je roba njihova. To bi, kaže Ćorluka, bilo istina da prema Areni ima neka dugovanja, ali nema. Na kraju je upravo on, tvrdi Ćorluka, dao znak zaštitarima da ga puste što Ćorluka smatra dokazom da su zaštitari radili po nalogu uprave.

'Kad sam se ustao, rekao sam da ću nazvati svoju odvjetnicu, no zaštitar se zaderao da spremim mobitel i zaprijetio će će me opet srušiti ako nekoga pozovem. Odgovorio sam da mi to ne može zabraniti, a kad sam opet pokušao telefonirati, skočio je prema meni i ponovio prijetnju', priča.

Stigao sporazumni prekid ugovora

U šoku je dočekao policiju i Hitnu pomoć, koji su mu dali tabletu za smirenje, a poslije je otišao u KB Sestara milosrdnica. Taj zagrebački poduzetnik, koji je u svoju trgovinu u Areni uložio sto tisuća eura za uređenje, od ožujka pokušava raskinuti ugovor s centrom zbog manjka posla. Na e-poruke i telefonske pozive da raskinu ugovor nitko mu, kaže, cijelo to vrijeme nije odgovarao, a on je u četvrtak navečer zatvarao trgovinu. No, nakon incidenta sa zaštitarom taj dan poslijepodne iz uprave Arene konačno je stigao sporazumni raskid ugovora, a tu su večer njegovi djelatnici iznijeli svu robu iz prodavaonice. Zaštitari ih nisu dirali.

'To je smo još jedan dokaz da Areni ništa ne dugujem i kako ne postoji nikakav pravni spor između moje tvrtke i Arene. Zato smo mogli i raskinuti ugovor', kaže Ćorluka. Iz Arene su priopćili da “ne stoji tvrdnja da je Ćorluka bio napadnut”. Iako tvrde da im nije pomirio sve dugove te su ga zbog toga imali pravo zadržati, priznaju da su na dan incidenta potpisali sporazuman raskid ugovora o najmu. Policijska istraga traje U Bilić Erić nisu željeli ništa komentirati. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene