Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U povodu tri veće zapljene marihuane, u dubrovačko-neretvanskoj Policijskoj upravi održana je konferencija za novinare.


Uz voditelja Odsjeka za drogu dubrovačko-neretvanske Policijske uprave Hrvoja Neusidla na konferenciji je sudjelovao i predstojnik Carinske ispostave Karasovića Miho Arbulić.

Kako je istaknuto, policija je od 25. do 31. srpnja na međunarodnim cestovnim graničnim prijelazima Karasovićima i Kleku zaplijenila tri velike pošiljske genetski modificirane marihuane, tzv. "skunk", ukupne težine 78,969 kilograma.

Osobe uhićene zbog posjedovanje marihuane su strani državljani, i to Rumunjske, Albanije, BiH i Slovenije.

Vezani članci Njemačka policija, ilustracija Velika akcija njemačke policije: Od jutra upadaju u domove vođa neonacističkih skupina Uzgajao marihuanu kod Zagreba - 4 Pao "ratar" kod Zagreba: Policija u obiteljskoj kući pronašla improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane

Droga vrijedna 1.185.000 kuna

Voditelj Odsjeka za droge Hrvoje Neusidl istaknuo je kako je riječ o drogi vrijednoj 1.185.000 kuna ili četiri milijuna ako se proda na ulici, a na zapadnoeuropskom tržištu vrijednost bi joj bila dvostruko veća, to jest osam milijuna kuna.

Na konferenciji za novinare istaknute su i dvije velike zapljene na graničnome prijelazu Karasovićima, gdje je u veljači ove godine zaplijenjeno 25 kilograma droge, i u travnju 105,75 kilograma, što je ujedno najveća količina zaplijenjene marihuane u posljednjih nekoliko godina. (Hina)

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.