Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zaplijeljeno 49 tisuća piratskih CD-a i DVD-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijska uprava zagrebačka na današnjoj je izvanrednoj konferenciji za novinare izvjestila, o do sada najvećoj zapljeni ilegalnog materijala - 49 tisuća neovlašteno kopiranih CD-a i DVD-a te drugih tehničkih naprava, čime je otkrivena skupina 'pirata' počinila štetu od oko četri milijuna kuna.

PU zagrebačka akciju "Rasprodaja" provela je surađujući s kolegama iz Primorsko-goranske i Sisačko-moslavačke policijske uprave.

Pročitajte i ovo Ilustracija U vrijednosti gotovo milijun eura Oduzeli stotine automobila alkoholiziranim vozačima: Sada ih poklanjaju Zapljena kod Dugog Sela Predan pritvorskom nadzorniku FOTO Velika zapljena kod Dugog Sela: 58-godišnjak u kući skrivao oružje, streljivo, 362 grama kokaina...

To je najveća zapljena ilegalnog materijala koja je prekinuta 12. i 13. ovog mjeseca nakon jednogodišnje akcije praćenja i dvotjedne pripreme, rečeno je na konferenciji za novinare.

U akciji je temeljem sudskog naloga obavljeno 16 pretraga u poslovnim prostorima i stanovima devet osoba. Posao je obavljalo 60 policajaca koji su, osim piratskih CD-a, DVD-a, 166 PSX konzola te 15 X Box konzola, zaplijenili i 17 računala, 21 mobitel te druge elektronske opreme, izvijestio je Darko Dundović, načelnik Kriminalističke policije MUP-a.

Dodao je da je cijela akcija obavljena u suradnji s Državnim
odvjetništvom.

Ta se skupina ljudi pored neovlaštenog snimanja CD-a (muzike, igrica i sl.) bavila i neovlaštenim ugradnjom u igraće konzole PSX i X-box te time omogućila da se tim konzolama može igrati iako se nema originalne igrice. 

Osim toga zaplijenjeni su i diskovi računala te brojne
poštanske uplatnice i potvrde o primitku poštanskih pošiljki tako da nam je sada dostupna njihova korespodencija, rekao je Dundović dodajući da su usluge oglašavali i na Internetu.

Zaplijenjena oprema sada je na stručnom vještačenju, a nakon toga moći će se govoriti o ukupnoj šteti koju je svojim djelovanjem ta skupina učinila.

Za sada se zna da je šteta zbog neovlaštenog kopiranja CD-a i DVD-a oko četiri milijuna kuna nanijeta vlasnicima autorskih prava.

Po okončanju kriminalističke obrade policija će izvijestiti Državno odvjetništvo, rečeno je na konferenciji za novinare.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene