Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zakinuli proračun za 30 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija osumnjičila je trojicu poduzetnika da su brojnim nezakonitostima u poslovanju zakinuli državni proračun za gotovo 30 milijuna kuna neplaćenog PDV-a.

Osumnjičeni se terete da su od početka 2003. do kraja srpnja 2004. krivotvorili poslovnu dokumentaciju, odnosno lažno prikazivali poslovanje i stanje računa kako bi izbjegli plaćanje PDV-a i doprinosa.

Pročitajte i ovo Energenti; ilustracija - 1 Neće dirati PDV Vlada je široke ruke: Zbog ovog poteza 46 milijuna eura manje godišnje u državnoj blagajni Slika nije dostupna Poslali upozorenje Vladi Ugostitelji traže smanjenje PDV-a na 13 posto: "Turizam i mi smo pred kolapsom"

Sumnja se da je vlasnik zagrebačke tvrtke "Blagos" Krešimir Blašković (47) od nepoznate osobe kupovao robu i prodavao ju Tomislavu Dragičeviću (44), vlasniku tvrtke u Dugom Selu "Dragičević - Prijevoz i trgovina". 

On je, pak, robu prodavao vlasniku benzinske postaje "Dolinar" na Samoborskoj cesti Branku Dolinaru (40). Roba je potom u obrnutom smjeru "vraćena" nepoznatoj osobi od koje je ikupljena na početku.

Međusobna potraživanja osumnjičeni su podmirivali
kompenzacijama, no iz dokumentacije se ne vide brojevi računa koji su kompenzirani niti tko je robu isporučio, prevozio i primio.

U policiji kažu kako iz svega proizlazi da je riječ samo o prometu dokumenata, a ne i roba, te da im je cilj bio neplaćanje obveza prema proračunu.

Prema nalazu Porezne uprave, takvim nezakonitim poslovanjem državni je proračun zakinut za 29,2 milijuna kuna.

Protiv osumnjičenih podneseno je posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da su zloporabili ovlasti u gospodarskom poslovanju i prevarili Ministarstvo financija.

Inače, prvoosumnjičeni Blašković od ranije je poznat policiji i do sada je deset puta kazneno prijavljen zbog prijevara i krivotvorenja. 

Drugoosumnjičeni Dragičević ima dvije prijave za prijevare, dok je policiji ovo prvi susret s Dolinarom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene