Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ALKOHOL, DROGE I BRZINA

A sve je bilo i najavljeno: Zagrepčani ovog vikenda ostali bez čak 138 vozačkih dozvola

Pojačan policijski nadzor (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Pojačan policijski nadzor (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Zagrebačka je policija u akciji pojačanog nadzora vozila i vozača tijekom vikenda utvrdila 839 prometnih prekršaja među kojima je najviše bilo onih zbog prekoračenja brzine i vožnje u pijanom stanju, pri čemu je rekorder bio 45-godišnjak s izmjerenih 2,89 promila alkohola u krvi.

Od 839 prekršaja, 237 njih odnosilo se na prekoračenje brzine, 172 na alkoholiziranost vozača ili odbijanja alkotestiranja i 53 na nepropisnu uporabu mobitela u vožnji. Policija je također utvrdila 14 slučajeva vožnje neregistriranih i tehnički neispravnih vozila, ali i 289 drugih prekršaja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj

Kao mjeru opreza policija je na mjestu prekršaja oduzela 138 vozačkih dozvola, a iz prometa su isključena 172 vozača. Kod 29 vozača alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 promila ili su odbili alkotestiranje.

Najviša koncentracija zabilježena je kod 45-godišnjeg vozača osobnog automobila kojem su izmjerena 2,89 promila u nedjelju poslijepodne u Gornjem Laduču.

Za vrijeme akcije evidentirano je 12 vozačica koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola, a rekorderka je bila 38-godišnjakinja s 1,78 promila.

Na uređaju za droge preliminarno je testirano 16 osoba - rezultat je bio negativan, a šest je osoba odbilo preliminarno testiranje na uređaju za droge. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene