Temeljem naloga suca istrage pretražen je i stan kojim se koristio te je pored navedene droge pronađeno još 8,7 grama amfetamina pakiranog u pet vrećica, 275,3 grama marihuane u staklenci i jedna vrećica sa 106,0 grama punila za povećanje mase.

Galerija


Policijski službenici PU zagrebačke u subotu 5. siječnja dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom kod kojeg su pronašli 1.693,7 grama amfetamina, 275,3 grama marihuane i 106,0 grama punila.

Vezani članci Lokalni izbori, ilustracija Donosimo izlazne ankete nakon lokalnih izbora Zapljena splitske policije 01 Jedna od najvećih zapljena splitske policije u proteklih godinu dana: Oduzeto više od četiri kilograma heroina i skoro pola kile kokaina

Naime, u petak su prilikom kontrole vozila u Novom Zagrebu zaustavili osobni automobil u kojemu je na mjestu suvozača zatečen 21-godišnji hrvatski državljanin koji je policijskim službenicima predao crni ruksak u kojem je pronađeno ukupno 1685 grama amfetamina pakiranog u dva paketa. Odmah je uhićen.

Temeljem naloga suca istrage pretražen je i stan kojim se koristio te je pored navedene droge pronađeno još 8,7 grama amfetamina pakiranog u pet vrećica, 275,3 grama marihuane u staklenci i jedna vrećica sa 106,0 grama punila za povećanje mase.

Utvrđeno je da je 21-godišnjak nabavljao veće količine amfetamina koji je skrivao, vagao i prepakiravao u stanu u kojem stanuje te ga potom dalje prodavao konzumentima na području Zagreba.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetniku u Novom Zagrebu podnesena kaznena prijava zbog osnove sumnje da je počinio kazneno djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet drogama", te je u zakonskom roku priveden pritvorskom nadzorniku.

U Splitu i Kaštelima zaplijenili više vrsta droga

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana, 32-godišnjakinjom i 28-godišnjakom.

Temeljem naloga nadležnog suda u petak 4. siječnja pretražili su dva stana koje navedeni koriste na kaštelanskom i splitskom području. Tom prilikom su pronađene i oduzete 24 PVC vrećice s ukupno 5711 tableta droge ecstasy, 498 grama heroina, jedna PVC vreća sa 126 grama droge MDMA, dvije PVC vrećice s ukupno 699 grama marihuane i jedna PVC vrećica s 8 grama kokain.

Protiv osumnjičenih je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava te su u subotu predani policijskom pritvorskom nadzorniku