Požar na Jelenovcu (Foto: Petar Glebov/PIXSELL)
Požar na Jelenovcu (Foto: Petar Glebov/PIXSELL)

Očevidom je utvrđeno da je požar u Športsko rekreacijskom centru (ŠRC) Jelenovac u Zagrebu izbio zbog kvara na termostatu ili priključnom kabelu na motoru rashladne vitrine, a potom se proširio na cijeli objekt i na četiri parkirana osobna automobila, izvijestila je u nedjelju zagrebačka policija.


Požar koji je buknuo u petak, 7. srpnja oko 10 sati, zahvatio je i vanjski dio trafostanice te stup električnih vodiča. Materijalna šteta još nije utvrđena, a procjenjuje se da je velika, navedeno je iz Policijske uprave zagrebačke (PUZ).

U požaru u sportskom centru na zagrebačkom Jelenovcu izgorjele su dvorana i restoran koji se nalaze u sklopu ŠRC-a.

Podsjetimo, u požaru na Jelenovcu potpuno je izgorio sportski centar, ugostiteljski objekt koji se nalazi odmah do njega i nekoliko automobila. Tijekom gašenja hospitalizirana su četiri vatrogasca koji su kolabirali zbog vrućine. Požar je gasilo između 80 i 199 vatrogasaca, a ozlijeđeno je nekoliko vatrogasaca koji su kolabirali zbog vrućine, dok se jedan "nagutao dima".

Prilikom gašenja ozlijeđen je zapovjednik vatrogasne postaje Centar Igor Župančić, dok je nekoliko vatrogasaca zbog visokih temperatura i stanja na požarištu dehidriralo, pa im je pružena liječnička pomoć.

Nakon što je požar ugašen obavljen je očevid. (D.Š./Hina)