Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgorio sportski centar na Jelenovcu

Vatrogasci koji su gasili požar u Zagrebu su stabilno, njihovi kolege dežurat će cijelu noć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U požaru na Jelenovcu potpuno je izgorio sportski centar, ugostiteljski objekt koji se nalazi odmah do njega i nekoliko automobila. Tijekom gašenja hospitalizirana su četiri vatrogasca koji su kolabirali zbog vrućine.

Veliki požar na Jelenovcu, u kojem su potpuno izgorjeli sportski centar i ugostiteljski objekt uz njega pod nadzorom je i očekuje se da će uskoro biti ugašen. Potvrdio nam je to i Pavle Kalinić, pročelnik gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

U požaru je izgorjelo i nekoliko automobila koji su bili parkirani pokraj centra. Požar je gasilo između 80 i 199 vatrogasaca, a ozlijeđeno je nekoliko vatrogasaca koji su kolabirali zbog vrućine, dok se jedan "nagutao dima".

"Prema zadnjim informacijama stanje vatrogasaca je stabilno. Nagutali su se dima i trenutno su  u bolnici, nou subotu trebali biti pušteni kući. Njihovi kolege i dalje neumorno gase vatru koja se s vremena na vrijeme pojavi unutar objekta te će ovdje provesti čitavu noć. Sportsko rekreacijski centar u potpunosti je izgorio, ostala je tek metalna konstrukcija. Vatra je zahvatila i trafostanicu, a četiri vozila u potpunosti su izgorjela. U subotu na teren izlaze očevidne ekipe kako bi utrvrdile uzrok požara", izvijestio je u Vijestima Nove TV u 17 reporter Domagoj Mikić koji se javio uživo s Jelenovca.

Još jedan požar

Požar je izbio oko 9:50 na ugostiteljskom objektu u Kosirnikovoj ulici na Jelenovcu, a vrlo brzo se proširio i na sportsko-rekreacijski centar. Oba objekta potpuno su izgorjela. Nešto prije 12 sati vatrogasci su dobili dojavu o još jednom požaru u Zagrebu, u naselju Ferenčica. Isprva je javljeno da je došlo do eksplozije u stanu na osmom katu, no kasnije je potvrđeno da eksplozije ipak nije bilo, već da se radilo samo o požaru. Prema neslužbenim informacijama u tom požaru nitko nije ozlijeđen.

Zoran Gorički, vatrogasni zapovjednik, potvrdio nam je da su hospitalizirana četiri vatrogasca koja su kolabirala od vrućine.

Još se ne zna uzrok

"Požar je ugašen, još gasimo samo sitne stvari koje su ostale. Sanacija će potrajati sigurno još cijeli dan, a možda i cijelu noć. Uzrok požara ne znamo. Kad smo došli gorio je dio ugostiteljskog objekta i u jednom trenutku zapalili su se nakupljeni plinovi i jednostavno je u jednom trenutku planulo sve. Okolne kuće su sve na sigurnom, zapalio se dio šume, ali se požar nije proširio na kuće", rekao je Gorički, dodajući da je izgorio sportsko-rekreacijski centar i svi objekti koji su uz njega, ali ne i trafostanica.

"Trafostanica je blizu, ali nju smo štitili odmah kad smo došli, tako da ne mogu reći da je to bio uzrok požara.
Četiri su osobe su kolabirale, jedna se nagutala dima. To su sve vatrogasci. Jako je vruće, ljudi su izgubili puno tekućine", kaže Gorički, koji kaže da je požar gasilo oko stotinu vatrogasaca.

"Reakcija je bila pravovremena"

"Dignuli smo 15 dobrovoljnih vatrogasnih društava i sve postaje koje su nam bile na raspolaganju", rekao je Gorički, dodajući da je požar gasilo oko 40 vatrogasaca te još šezdesetak njih iz DVD-a, a vatra se gasila s oko 25 vatrogasnih vozila.

Na pitanje o kritikama da su vatrogasci prekasno reagirali, Gorički kaže da je njihova reakcija bila pravovremena. "Ali u međukatnoj konstrukciji požar se proširio putem dimovodnih kanala. Morali smo izvući ljude van jer su bili u životnoj opasnosti", rekao je Gorički. 

Suvlasnica izgorenih objekata: Najprije je planula trafostanica, a onda je s krova buknula vatra

Margareta Hala Čulina, suvlasnica sportskog objekta, ispričala je našem reporteru Goranu Vujasinu kako je došlo do požara. "Oko 10 sati primijetili smo plamen iza trafostanice, gusti dim. Izašli smo svi van, zvali smo vatrogasce koji su došli za 10 minuta koji su navodno lokalizirali požar. Nakon 10 minuta nasred restorana s krova je odjednom buknula jako vatra i za 10 minuta sve je izgorjelo", kaže Hala Čulina. Dodala je da ozlijeđenih nije bilo. 

Zagrebački vatrogasci također daju samo osnovnu informaciju da je u tijeku gašenje požara. Na mjesto požara stigla su i kola hitne pomoći, a liječnici su u jednom trenutku zbrinuli vatrogasca. Ne zna se priroda njegovih ozljeda, a u PU zagrebačkoj još uvijek nemaju informaciju da u požaru ima ozlijeđenih.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene