Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Senad Mustedanagić (39) na zagrebačkome Županijskom sudu osuđen je na kaznu od 16 godina zatvora.


Osuđen je zbog kaznenih djela pokušaja silovanja djeteta, silovanja i dječje pornografije. Uz tu nepravomoćnu jedinstvenu zatvorsku kaznu izrečena mu je i mjera protjerivanja iz zemlje u trajanju od 10 godina te mu je produljen pritvor u kojem je od 25. siječnja 2010. godine, piše Večernji list. Mustedanagića se teretio da je kao trener u bilijarskom klubu 21. prosinca 2009. iskoristio svoj autoritet te je, u to vrijeme 12-godišnjeg dječaka, pozvao na čaj.

Vezani članci Silovanje, ilustracija (Davor Javorović/PIXSELL) Opirala se i tražila pomoć, a oni tvrde da je sve bilo sporazumno? Dvojici Imoćana osumnjičenih za silovanje određen istražni zatvor Ninoslav Jovanović Nakon velike potrage uhvaćen serijski silovatelj i pedofil Malčanski berberin: "Susreli smo se oči u oči"

Kazao mu je da će ga testirati, a kada su ostali sami, pokušao je imati spolni odnos s njim. Dječaku je poslije toga zaprijetio, rekavši mu da nikome ne smije ništa reći jer će mu inače roditelji završiti u zatvoru, a on u popravnom domu. Osim toga, Mustedanagića se tereti da je u listopadu 2009. tada 10-godišnjem dječaku prvo prijetio da će mu razoriti obitelj, a potom ga je silovao. Istog dječaka napastovao je i mjesec dana poslije, također ga prisilivši na spolni odnos.

>> Osumnjičeni za zlostavljanje imao još jednu dječju žrtvu

Mustedanagiću to nije prvo zlodjelo takve vrste jer ga se za seksualno napastovanje dječaka teretilo i u BiH, odakle je pobjegao u Hrvatsku. Tu je boravio ilegalno, radeći kao trener sve do uhićenja, a tada se doznalo i za ono za što ga se teretilo u BiH. Tamo mu je u tijeku bilo suđenje zbog silovanja 14-godišnjaka u Cazinu.

Kada je pušten iz pritvora u ožujku 2009., pobjegao je iz Hrvatske, a policija je u BiH za njim raspisala tjeralicu.