Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Zagreb: Silovatelju dječaka 16 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Senad Mustedanagić (39) na zagrebačkome Županijskom sudu osuđen je na kaznu od 16 godina zatvora.

Osuđen je zbog kaznenih djela pokušaja silovanja djeteta, silovanja i dječje pornografije. Uz tu nepravomoćnu jedinstvenu zatvorsku kaznu izrečena mu je i mjera protjerivanja iz zemlje u trajanju od 10 godina te mu je produljen pritvor u kojem je od 25. siječnja 2010. godine, piše Večernji list. Mustedanagića se teretio da je kao trener u bilijarskom klubu 21. prosinca 2009. iskoristio svoj autoritet te je, u to vrijeme 12-godišnjeg dječaka, pozvao na čaj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ratni invalidi Doktor "liječio" mrtve ljude, a račune za to slao gradu: "Radilo se o osjetljivoj populaciji" Ilustracija trajalo je pet godina! Silovao maloljetnu kćer jednom tjedno, zaključavao je u kuću: Podignuta optužnica protiv oca (44) iz Dalmacije

Kazao mu je da će ga testirati, a kada su ostali sami, pokušao je imati spolni odnos s njim. Dječaku je poslije toga zaprijetio, rekavši mu da nikome ne smije ništa reći jer će mu inače roditelji završiti u zatvoru, a on u popravnom domu. Osim toga, Mustedanagića se tereti da je u listopadu 2009. tada 10-godišnjem dječaku prvo prijetio da će mu razoriti obitelj, a potom ga je silovao. Istog dječaka napastovao je i mjesec dana poslije, također ga prisilivši na spolni odnos.

>> Osumnjičeni za zlostavljanje imao još jednu dječju žrtvu

Mustedanagiću to nije prvo zlodjelo takve vrste jer ga se za seksualno napastovanje dječaka teretilo i u BiH, odakle je pobjegao u Hrvatsku. Tu je boravio ilegalno, radeći kao trener sve do uhićenja, a tada se doznalo i za ono za što ga se teretilo u BiH. Tamo mu je u tijeku bilo suđenje zbog silovanja 14-godišnjaka u Cazinu.

Kada je pušten iz pritvora u ožujku 2009., pobjegao je iz Hrvatske, a policija je u BiH za njim raspisala tjeralicu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene