Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija policije i USKOK-a

Kako se beskrupulozna banda prijevarom starijih građana domogla gotovo 370.000 eura?

Novac i oružje skupine koja je varala građane - 2
Novac i oružje skupine koja je varala građane - 2 Foto: PUZ
Prošireno je krim istraživanje bande koja se prijevarama starijih građana domogla gotovo 370.000 eura. Policija i USKOK sumnja da su u zločinačkom udruženju, uz već uhićene prevarante, uključena još četvorica muškaraca.

Zagrebački kriminalisti su u suradnji s USKOK-om dovršili istraživanje nad ukupno 18 osoba. Osumnjičeni su za 18 kaznenih djela prijevare.

Riječ je o proširenju istrage koja je u studenom rezultirala uhićenjem 15 osoba. Nastavkom istrage potvrđena je sumnja da su još četvorica muškaraca u dobi od 23, 26, 32 i 50 godina bila povezana s 14 ranije osumnjičenih.

Tijekom listopada i studenoga prošle godine su na području Zagreba prevarili više osoba starije životne dobi. Telefonom su pozivali starije građane i predstavljali su se kao policajci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nasjela na stari trik Lažni djelatnik UN-a prevario 64-godišnjakinju: Poslala mu je 16.000 eura za put kući

U razgovoru su naveli da vode istragu protiv djelatnika banke zbog stavljanja u opticaj krivotvorenih novčanica na njihovu štetu. Također, uvjeravali su ih da će osigurati njihov zlatni nakit.

Nakon što bi lakovjerni stariji građani povjerovali i otkrili koji iznos novca i koliko zlata imaju, razbojnici bi došli na njihove adrese te bi im oduzeli kako novac, tako i zlato.

Pročitajte i ovo Ilustracija nova prijevara Porezna poslala važno upozorenje građanima

Na taj način su počinili najmanje 18 kaznenih djela prijevare. Oštetili su najmanje 20 osoba i pokrali ih za iznos od 368.850,72 eura.

Policajci su USKOK-u podnijeli kaznenu prijavu te su četvoricu osumnjičenika predali u pritvor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene