Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iskoristio situaciju

Bizarne krađe u više gradova: Provaljivao u stanove i kuće dok su ukućani bili na sahrani članova obitelji, krao sve što mu je došlo pod ruku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
62-godišnjak je u Zagrebu, Rijeci, Kostreni i Kraljevici najčešće koristio situacije kada su ukućani bili na sahranama da bi provalio u njihove domove. Počinio je čak deset krađa u kojima je ukućane oštetio za oko 300.000 kuna.

Od kraja kolovoza pa do druge polovice listopada u osam navrata na području Zagreba, odnosno na Medveščaku, Črnomercu ili Centru, 62-godišnjak je provalio u stanove ili kuće za vrijeme dok u njima nije bilo ukućana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ulovili ih Dvojac provalio u hotel kod Opatije, odale ih kamere: Kod jednog pronađen i kokain Ilustracija Dovršena istraga Uhvaćen serijski provalnik, u jednoj večeri provalio u čak sedam auta u Splitu: Objavljeno što je ukrao

U tri slučaja ukućani su se nalazili na sahrani užeg člana obitelji. Iz njihovih je domova ukrao alkohol, novac, nakit, informatičku opremu, torbe, parfeme, mobitele, naočale, novčanike, sušila i ostalo.

U jednom od slučaja kada je provalio u kuću na Črnomercu dok su ukućani bili na sahrani, osumnjičenog je vidjela korisnica jednog dijela kuće. No, on je, kako što je ukrao nakit, iskoristio priliku i pobjegao.

U stanove i kuće je provaljivao uz pomoć predmeta kojima bi obijao ulazna vrata ili vrata terasa do kojih se penjao.



Dva puta u rujnu te jednom u listopadu, u Rijeci, Kostreni i Kraljevici, dok su se ukućani nalazi na sahrani užeg člana obitelji, provalio je u stanove ili kuće iz kojih je ukrao novac, nakit, mobitele, liječničku dokumentaciju, informatičku opremu, osobne dokumente i ostalo.

Provaljivao je ulazna vrata do kojih bi dolazio stubištima ako se vrata nisu nalazila u prizemlju.

2. studenoga oko 4 sata je ušao u dvorište kuće gdje je iz prostora ispod vanjskih stepenica ukrao jednu gumu i odnio je u automobil kojim se dovezao te se potom vratio i po ostale gume.

Vlasnik guma ga je vidio pa je 62-godišnjak pobjegao do svojeg automobila, no vlasnik guma ga je sustigao i uzeo mu gumu koju je ukrao.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 300.000 kuna. 62-godišnjak je pritvoren uz posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene