Policijski očevid, ilustracija
Policijski očevid, ilustracija Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Okrivljenika (31) tereti se da je 22. ožujka u obiteljskoj kući u Zaprešiću rukama uhvatio suprugu za vrat i snažno stiskao sve dok nije izgubila svijest. Njezina kći je pozvala policiju, a žena je umrla u bolnici.


Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podiglo je u četvrtak optužnicu protiv 31-godišnjaka kojeg tereti za ubojstvo supruge i bludne radnje na štetu svoje maloljetne pastorke.

Vezani članci Škola u kojoj je ubijen učitelj povijesti Policija uhitila članove obitelji napadača iz Pariza, objavljen i video njegova smaknuća Tomislav Viktor Basa, osumnjičen za ubojstvo Ibrahima Dedića, priveden na ispitivanje - 8 Optužen Tomislav Viktor Basa zbog ubojstva bankara Ibrahima Dedića

Tužiteljstvo je priopćilo kako okrivljenika tereti da je 22. ožujka oko 2 sata u obiteljskoj kući u Zaprešiću rukama uhvatio suprugu za vrat i snažno stiskao sve dok nije izgubila svijest.

Iako je njezina maloljetna kćer pozvala policiju te je oštećenica prevezena u bolnicu, ona je zbog zadobivenih ozljeda preminula 29. ožujka, dodalo je tužiteljstvo.

Okrivljenika terete i da je u svibnju te kolovozu prošle godine i 21. ožujka ove godine u Zaprešiću i na jednom srednjedalmatinskom otoku bludničio nad svojom maloljetnom pastorkom.

Odlukom Vijeća velikogoričkog Županijskog suda produljen mu je istražni zatvor.