Obavijesti Video Pretražite Navigacija
velika tragedija

Psihijatrica o stravičnoj nesreći u Zadru u kojoj su poginula dvojica mladića: "Kao društvo imamo poremećen odnos prema autima"

Renata Sabljar Dračevac i Sanja Jurišić - 5
Renata Sabljar Dračevac i Sanja Jurišić - 5 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Renata Sabljar Dračevac i Sanja Jurišić - 1 Renata Sabljar Dračevac i Sanja Jurišić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Renata Sabljar Dračevac i Sanja Jurišić - 5 Renata Sabljar Dračevac i Sanja Jurišić - 5 Foto: DNEVNIK.hr Renata Sabljar Dračevac i Sanja Jurišić - 3 Renata Sabljar Dračevac i Sanja Jurišić - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Renata Sabljar Dračevac i Sanja Jurišić - 4 Galerija 1/4 >>
Stravična nesreća dogodila se u ponedjeljak u Zadru. Četiri mladića automobilom su sletjela u more. Dvojica su izgubila život, a za život trećega liječnici se bore u zadarskoj bolnici. Jedan mladić uspio se spasiti jer je na vrijeme isplivao na površinu. Nakon očevida potvrđeno je da je krivac za nesreću neprilagođena brzina.

Strašna je ovo tragedija. Osim poginulih mladića, sinoć su za dlaku izbjegli smrt i slučajni prolaznici. Naime, na snimci jedne od nadzornih kamera s broda, koju sad ima i policija vidljivo je da je automobil bez nadzora jurio u more, tik kraj prolaznika. Strašan je ovo šok za sve. Reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić razgovarala je s uglednom zadarskom psihijatricom Renatom Sabljar Dračevac.

Pročitajte i ovo Deseci ozlijeđenih u nesreći trajekta Drama u Napulju VIDEO Trajekt se zabio u pristanište u popularnoj turističkoj destinaciji: Velik je broj ozlijeđenih Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći

"Velika je to tragedija za cijelo društvo, to je bilo u srcu grada, gdje ima puno auta i brzine su niske. Želim izraziti sućut roditeljima, obitelji i prijateljima. Ono što moramo znati je da je to tragedija koja se ne može nadoknaditi i roditelj čitavog života žaluje, to ne može proći", kaže psihijatrica.

Sabljar Dračevac smatra da kao društvo imamo problem s automobilima i poremećen odnos prema njima.

"To nije prijevozno sredstvo nego statusno. Sami poučavamo djecu sa željom da imaju jake, snažne automobile. Mislim da se u zakonu, kako je uvedeno da se autobusi koji prevoze ljude ne mogu ići preko 100 km/h, pokušavalo se djelovati i na mlade vozače, tražilo se da se uz mladog vozača vozi iskusni vozač, ali to je promijenjeno. Problem je u tome da se mora promijentii odnos prema automobilima", kaže psihijatrica i ističe kako roditelji moraju razmisliti kakvu poruku šalju djeci.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene