Zapljena amfetamina (Foto: Pixell)
Zapljena amfetamina (Foto: Pixell) Foto: Pixell

Protiv dvojice muškaraca kod kojih je zatekla materijal za proizvodnju gotovo četiri kilograma amfetamina, zadarska je policija podigla kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama i privela ih pritvorskom nadzorniku, priopćeno je iz zadarske Policijske uprave u srijedu.


Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad dva muškarca u dobi od 34 i 47 godina koje se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Vezani članci Marihuana, ilustracija Novi skandal s drogom u redovima Hrvatske vojske: Na testiranju u tri vojarne pala trojica vojnika Pronađena droga u Poreču (Foto: PU Istarska) Mladić neregistriranim autom bez vozačke dilao drogu po Istri, uhvatila ga policija

U sklopu kriminalističkog istraživanja policajci su kod njih pronašli 600 ml amfetaminskog ulja, 200 ml sumporne kiseline i 650 ml alkohola te 3 kilograma tzv. punila ( 2 kg glutamina i 1 kg dekstroze), miješanjem kojih tvari bi se dobilo gotovo 4 kilograma sintetičke droge amfetamina, a koja bi bila namijenjena uličnoj preprodaji na zadarskom narko tržištu.
Navedenom zapljenom spriječena je distribucija spomenute količine droge.

Nakon dovršenog istraživanja oba muškarca su uz kaznenu prijavu privedena pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, priopćeno je u srijedu, 20. ožujka. (Hina)