Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zadar: Policajac brutalno pretukao mladića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zadru slučaj brutalnog premlaćivanja mladića od strane interventne policije. U tuči koja je izbila između dva mladića u jednom kafiću, jedan je s interventnom policijom izvukao deblji kraj.

Nakon što su ga, po njegovim riječima izbatinali u uličici, strpali su ga u maricu, odveli u postaju i držali nekoliko sati prije pružanja hitne pomoći. Posljedice mlaćenja ostale su mu po čitavom tijelu.

Pročitajte i ovo Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Ovi divljački tragovi na tijelu Vilima Petričića, djelo su interventnih ruku zadarskih policajaca.

- Ja sam im rekao da me mogu istući, ali da mi kažu zašto to rade, što sam napravio da bi me istukao, nakon toga su prekinuli pričati i tada je počela tuča, i ja sam se vrlo brzo našao na podu, rekao je Vilimo Petričić, žrtva mlaćenja.

- Nakon što se više puta oglušio o zapovijedi policijskih službenika upotrebljena su sredstva prisile nad istim. Upotreba sredstva prisile je ocijenjena zakonitom, dakle nije bilo prekoračenja sile, rekla je Sonja Šimurina, glasnogovornica PU zadarske.

Dok je cijeli Zadar feštao u Noći punog miseca, policajci su odvukli Vilma u uličicu i nemilice ga batinali. Nakon divljačkog nasilja, u postaji je čekao medicinsku pomoć.

- Oni su me priveli u jednu uličicu sa strane, uza zid, a ja sam pokušao objasniti da je sve riješeno, i molio da me puste ako se ispričam, dodaje Vilimo Petričić.

Policajci pak nisu marili za isprike. U postaji je zadržan nekoliko sati dok mu nije stigla hitna pomoć.

Vilmova obitelj šokirana je postupkom policije i tužit će nasilnike kojima poručuju.

- Nadam se da im se neće dogoditi tako nešto u životu, da njihove niko ne tuče, rekla je Nada Petričević, majka.

Iz Policije kažu kako se Vilimo oglušio o zapovijedi pa je upotreba sile nad njim bila legitimna. Koliko su legitimno teške njegove ozljede, zna još samo on.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene