Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Zadar: Počelo suđenje Šimi Medaniću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Zadru danas je počelo suđenje Šimi Medaniću (50) iz Vrsara i Perici Majstoroviću (45) iz Crikvenice zbog sumnje da su poticali, odnosno počinili ubojstvo Slavice Medanić (57), sestre prvooptuženog Medanića, u siječnju prošle godine u Zadru.

Medanić je optužen da je poticao na ubojstvo svoje sestre iz koristoljublja, odnosno da se s pokojnim Nikolom Grbićem, dogovorio o ubojstvu svoje sestre u Zadru te mu za taj posao isplatio 40 tisuća eura.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Grbić je za posao angažirao drugooptuženog Majstorovića isplativši mu 20 tisuća eura. Njih dvojica su, po optužnici, 7. siječnja 2006. s pet hitaca iz vatrenog oružja ubili Slavicu Medanić u njezinu stanu u Zadru. Grbić je prošlo ljeto pronađen mrtav u Istri.

Nakon jutrošnjeg čitanja optužnice prvooptuženi Medanić i
drugooptuženi Majstorović su izjavili da se ne osjećaju krivima. Medanić je rekao da će svoju obranu iznijeti na kraju dokaznog postupka, a Majstorović je već danas rekao da se ne osjeća krivim za to ubojstvo, niti ga je počinio te da nije prešao ni prag te kuće. 

Kako je dodao, taj dan ni fizički nije bio u Zadru. Po njegovim
riječima on je na sudu i u zatvoru samo zbog svoje kriminalne
prošlosti i, kako je dodao, srpske nacionalnosti.

Suđenje je nastavljeno saslušanjem svjedoka. Pozvani svjedok, otac Šime i Slavice Medanić, Josip, nije se pojavio.

Iz zadarskog pritvora je za raspravu u sudnicu doveden pritvorenik Veljko Mandić (28) iz Pule, kojega je zadarska policija prije mjesec dana uhitila zbog drugih kažnjivih djela, te je na inzistiranje branitelja optuženih trebao posvjedočiti u korist optuženih.

Mandić je kazao da ga je policija prisiljavala i zlostavljala da
tereti Majstorovića i Medanića.

Suđenje se nastavlja u ponedjeljak ispitivanjem novih svjedoka

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene