Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presuda Ivanu Kokezi

Za ubojstvo 26 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Splitu nepravomoćno je na 26 godina zatvora osudio Ivana Kokeza (40) zbog teškog ubojstva koje je počinio u svibnju 2008. kada je u Ogornju Gornjem ubio susjeda Mirka Boku (55).

U obrazloženju presude navodi se da je Kokeza ubio susjeda Boku zbog dugogodišnjeg sukoba s obitelji ubijenog u vezi s neriješenim zemljišnim sporom. Kokeza je najprije dočekao Boku ispred dvorišta i kad je on izašao iz auta ispalio u njega više hitaca iz kalašnjikova, zatim ga maljem udario po glavi i polio benzinom te zapalio njega i vozilo iz kojeg je izišao, navodi se u obrazloženju. 

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina

>> Rođaka ustrijelio, izudarao maljem i zapalio

Za vrijeme sudskog postupka Kokeza se branio šutnjom ne želeći govoriti zašto se odlučio na tako brutalno ubojstvo. Sudski vještak Ivan Urlić je utvrdio da Kokeza boluje od paranoidnog poremećaja osobnosti, te PTSP-a dobivenog u Domovinskom ratu, ali da je unatoč tomu, kako je rekao vještak, bio svjestan svoje namjere i posljedica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene